|

Bu bir akıllı şemsiye!

Üstelik kazara bir yerde unutmamız da imkansız...

Yeni Şafak ve
14:07 - 29/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Günümüzde, günlük hayatta kullandığımız eşyalar bir bir akıllanmaya başladı. Bilgisayar çağıyla birlikte telefonlar, televizyonlar, saatler, gözlükler hatta beyaz eşyalar bile akıllandı. Bu furyanın artık yeni bir üyesi var: Akıllı şemsiye!



Oombrella ismi verilen bu şemsiye özellikle bahar aylarında, yani havanın değişkenlik gösterdiği zamanlarda oldukça işe yarıyor. Şöyle ki; Wezzoo (mobil platformlar için üretilen hava durumu uygulaması) tarafından üretilen bu şemsiye, sap kısmına yerleştirilen güçlü sensörleri sayesinde havayı, nemi ve basıncı ölçüyor. Yağmur yağmadan kısa bir süre önce de akıllı telefona uyarı gönderiyor ve dışarı çıkmadan önce şemsiyeyi yanınıza almanızı

.





Şimdi birçok kişinin aklına şu soru gelebilir: Akıllı telefonlarda zaten birçok hava durumu uygulaması varken böyle bir girişime ne gerek vardı? Üst paragrafta da belirttiğimiz üzere bu şemsiye, özellikle değişken hava koşulları için üretilmiş. Kaldı ki akıllı telefonlardaki hava durumu tahminleri, saatlik anlamda çok da başarılı değiller.





Diğer taraftan bu şemsiyeyi akıllı yapan bir başka özelliği de kaybolmaya karşı uyarı gönderiyor olması. Malum, şemsiyeler en sık kaybettiğimiz aksesuarlar arasında yer alıyor. Şemsiyeyi kaybettiğimizi anladığımızda, gönderdiği sinyal sayesinde unuttuğumuz yerden gidip geri alabiliyoruz.



Kickstarter üzerinde yayınlanan bu şemsiye şimdiye kadar 500'ün üzerinde destekçiden yardım almış. Hedefi 59,000 euro toplamak olan girişimcilere taahhüt edilen rakam şimdilik 43,295 euro. Bu demek oluyor ki projeye başlayabilmeleri için yaklaşık 16,000 euroya daha ihtiyaçları var.



#Oombrella
#Wezzoo
#akıllı şemsiye
#kickstarter
8 yıl önce