|

Call of Duty uzaya çıkıyor!

2. Dünya Savaşı ile başlayan serüven uzayda devam edecek.

Yeni Şafak ve
11:41 - 31/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Oyun severlerin ilgiyle takip ettiği ve yıllardır piyasa sürdükleri oyunlarla adeta bir efsane haline gelen Call of Duty yeni oyununu piyasaya sürmeyi planlıyor.



Serinin 1. oyununun da geliştiricisi olan Infinity Ward tarafından tasarlanan yeni Call of Duty, artık teknolojik savaşların da ileri boyutuna geçiyor. Ünlü oyun serisi bildiğimiz gibi, 2012'de çıkan Black Ops 2 ile farklı bir savaş boyutuna geçmişti. 2025 yılını anlatan bu oyunda kullanılan silahlardan oyunun konusuna kadar her şey ileri teknoloji olarak düşünülmüştü.





2013'te piyasaya çıkan Call of Duty Ghosts ve ertesi yıl yayınlanan Advanced Warfare'da da benzer izlere rastlamıştık. Geçtiğimiz sene piyasaya sürülen son oyun Black Ops 3'te de gelecek temalı Call of Duty serisi devam etmişti.



Serinin önümüzdeki aylarda tanıtılması planlanan son oyununun ise teknolojik savaşları da geride bırakarak

. Bildiğimiz üzere son oyunlarda savaş sahneleri 2060'lı yıllara kadar gelmişti. Infinity Ward stüdyosundaki oyun geliştiricileri de bu noktadan sonra geriye gitmenin doğru olmayacağını düşünmüş olacak ki, bir sonraki seriyi uzay savaşı olarak tasarlıyor.



Bildiğimiz üzere oyun kronolojik bir sıraya göre ilerliyor. Tabii bazı oyunlarda yapımcılar değiştiği için bu sıra bozulmuş ancak genel itibarıyla baktığımızda, 2. Dünya Savaşı ile başlayan oyunun, yakın gelecekteki savaşlara kadar uzandığını görüyoruz.





Bilim kurgu üzerine tasarlanan ve 22. veya 23. yüzyılda geçmesi beklenen yeni oyunun hangi isimle geleceği henüz belli değil. Fakat geçmiş oyunlardan edindiğimiz tecrübeye göre Ghosts 2 veya Advanced Warfare 2 ismiyle gelebileceğini söyleyebiliriz. 2016 model Call of Duty'nin Kasım ayında satışa sunulması bekleniyor.





#call of duty
#Infinity Ward
#black ops
#Advanced Warfare
8 yıl önce