|

Facebook Meta oldu

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Facebook Inc., adını “Meta” olarak değiştirdi. İsim değişikliği, şirketin ticari faaliyetleri üzerinde denetimlerin arttığı bir dönemde yapıldı.

00:00 - 29/10/2021 Cuma
Güncelleme: 00:23 - 29/10/2021 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Çok sayıda sosyal medya ve mesajlaşma uygulamasını bünyesinde barındıran Facebook Inc. artık “Meta” olarak adlandırılacak. Facebook Connect 2021 etkinliğinde konuşan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin isminin ‘Meta’ olarak değiştirileceğini duyurdu.


Buna göre; Facebook Inc.’nin altındaki Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger ve Oculus VR, artık “Meta” markası altında konumlandırılacak. Bu kapsamda Facebook’un adlandırıldığı metaverse platformunun adı da Horizon oldu. İsim değişikliği, şirketin ticari faaliyetleri üzerinde denetimlerin arttığı bir dönemde yapıldı. Şirketin isim değiştirdiği etkinliğin hemen ardından, şirketin ABD Borsalarında işlem gören hisseleri de uçuşa geçti. Etkinlik öncesi 314 dolar seviyesinde olan Facebook hisseleri, etkinlik sonrası yüzde 4’lük yükselişle 324 doları aştı.


#Facebook
#Instagram
#WhatsApp
#Meta
2 yıl önce