|

Facebook Snow’u satın almaya çalışmış

Popüler mobil uygulama Snapchat’in adeta Asya versiyonu olan Snow’u bir dönem Facebook’un almaya çalıştığı, hatta Mark Zuckerberg’in bizzat devreye girdiği iddia edildi.

Yeni Şafak
15:43 - 31/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:44 - 31/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Facebook, popüler uygulama Snapchat'i almak için 3 yıl önce ciddi girişimlerde bulunmuş, fakat sonuç alamamıştı.

Sosyal medya devi o günden sonra Snapchat'in popüler yönlerini bir bir Facebook uygulamasına entegre etmeye başladı, hatta mesaisinin büyük bir bölümünü buna harcadığını söylesek yanlış olmaz! Facebook'un satın aldığı Instagram üzerinde, Snapchat'in hikâyeler özelliğinin kopyasını eklediğini biliyoruz; bunun dışında benzer özelliklerin yakın zamanda Messenger uygulamasına da geleceği yönünde haberler var. Fakat

de dikkat çekici:

Facebook'un Snapchat ile benzer nitelikteki başka servislere de göz diktiğini ortaya çıktı.

Bunun en bariz örneği ise Asya'da bir hayli popüler olan ve çeşitli yönleriyle Snapchat'i hatırlatan Snow'u Facebook'un satın almaya çalışması gösterilebilir.



Line adlı mesajlaşma uygulamasını geliştiren Güney Koreli şirket Naver tarafından yapılan Snow, birçok yönüyle Snapchat'i andırıyor.

Snow Snapchat'in Asya pazarında yeterince etkin olamamasının doğurduğu boşluğu doldurmayı başarmıştı. Facebook Snow için en üst düzeyde temas kurmuş, kesenin ağzını açmış ve hatta Mark Zuckerberg bizzat devreye girmiş fakat Naver yöneticilerinin de ikna olmadığı görülüyor. Naver yöneticileri, Facebok'un yardımı olmadan da Snow'un büyüyebileceğine inanıyor. Snapchat'in Facebook'un teklifini reddetmesinin ardından geldiği nokta göz önüne alınınca bu düşünce kulağa pek de mantıksız gelmiyor.

Önümüzdeki yıl halka arza hazırlanan Snapchat'e 25 milyar dolar değer biçiliyor.



#Facebook
#Snow
#Snapchat
#Facebook Snow
#Facebook Satın Aldığı Servisler
7 yıl önce