|

Fortnite kazancıyla PUBG'yi geçti

Kısa bir süre içinde oldukça popüler olan Fortnite oyununun yapımcısı Epic Games, geçtiğimiz ay 296 milyon dolar gelir elde etti. PUBG’nin öncülük ettiği Battle Royale tarzındaki Fortnite, ücretsiz olmasıyla dikkatleri çekiyor.

Yeni Şafak
12:53 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:29 - 28/05/2018 Pazartesi
Diğer
Fortnite oyunundan bir kare.
Fortnite oyunundan bir kare.

SuperData isimli araştırma firmasının paylaştığı bilgilere göre mobil, konsol ve PC platformlarında Nisan ayında toplamda 296 milyon dolar kazanan Fortnite’ın gelirleri Şubat ayından bu yana neredeyse iki katına çıktı. İlk kez Şubat ayında PlayerUnknown’s Battlegrounds oyununu geçmeyi başaran Fortnite, 126 milyon dolar kazanmıştı.

Tamamen ücretsiz olan ve oyun içi satışlarla gelir eden Fortnite, Mart ayında 223 milyon dolar gelir elde etmişti. Tüm oyun ekosistemi hakkında bilgiler paylaşan SuperData, konsol ve mobil oyunculuğun da yükselişte olduğunu belirtti.


Dijital oyunlara harcanan ücretlerin geçtiğimiz yılının Nisan ayına oranla 2018’in Nisan ayında yüzde 23 oranında artığını belirten SuperData, son zamanların en çok ses getiren PS4 oyunu olan God of War‘ın Nisan ayında 2,1 milyon dijital kopya sattığını da paylaştı.

Yoluna hiç hız kaybetmeden devam eden Fortnite 300 milyon dolar barajını kısa bir süre içinde aşacak gibi görünüyor. Fortnite’ın mobil versiyonu şu an için sadece iOS platformu için mevcut ve kısa zaman içinde Android platformu için kullanıma sunulacak.




#PUBG
#Fortnite
#Battle Royale
6 yıl önce