|

Paint'in fişi çekilmedi yer değiştiriyor

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Windows'ta herkesin mutlaka kullandığı Paint programının kaldırlacağı haberi kullanıcıları üzmüştü. Microsoft programı farklı bir yere taşıyacağını açıkladı.

Yeni Şafak ve
14:40 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 15:07 - 25/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Microsoft Paint'i artık yeni Windows'larda bulunmayacak ancak uygulama mağazasından indirilebilecek.
Microsoft Paint'i artık yeni Windows'larda bulunmayacak ancak uygulama mağazasından indirilebilecek.

Microsoft'un yakın bir zamanda Paint'in fişini çekeceği açıklanmıştı. 32 yıldır neredeyse tüm bilgisayarlarda bulunan Paint'in fişinin çekileceği haberi internet dünyasında büyük tepki aldı. Şimdi ise yazılım devi Paint'i öldürmediğini duyurdu. Uygulama merkezinden isteğe bağlı olarak indirilebilecek.

30 yıldan fazla bir süre önce kullanıma ilk sunulduğu zamanlarda bile profesyonel bir sanatçıya yardımcı bir programın yanından bile geçmiyordu. Ancak dünya üzerindeki Windows yüklü tüm bilgisayarlarda yüklü olduğu için kolay işlerde tercih edilen bir program haline gelmişti.

Paint, Windows’un klasik oyunları Solitaire ve Mayın Tarlası ile aynı kaderi paylaşacak. Microsoft bu programı daha geliştirmeyecek veya güncellemeyecek.

Yazılım devi bu programı şimdilik öldürmüyor sadece yerini değiştirecek. Bundan sonraki Windowslarda otomatik olarak yüklü gelmeyecek. Ancak eğer isterseniz uygulama mağazasından indirilebilecek.

#Microsoft
#Windows
#Paint
7 yıl önce