|

PUBG telif davasında geri adım attı

Dünyanın en çok indirilen oyunlarından PUBG en büyük rakibi Fortnite’a telif davası açmıştı. Geliştirici firma PUBG Corp, Fortnite’a karşı açtığı davada geri adım attı.

Yeni Şafak
10:28 - 28/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:31 - 28/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
PUBG ve Fortnite arasında uzun süredir telif tartışması devam ediyordu.
PUBG ve Fortnite arasında uzun süredir telif tartışması devam ediyordu.

PUBG Corp, aynı tarzdaki Fortnite’ın geliştirici firması Epic Games’in hukuk ekibine bu hafta bir mektup yollayarak davadan vazgeçtiğini belirtti. Şimdi iki firma arasında, davadan vazgeçildiği için bir anlaşma yapıldığı yönünde söylentiler bulunuyor.

Güney Kore’deki PUBG Corp ofisi, geçtiğimiz ay Epic Games’in telif hakkı ihlali yaptığını iddia ederek bir dava açmıştı. Bloomberg’in haberine göre davaya bakan mahkeme, online kayıtlarda davayı feshetmiş.

İki firma arasındaki çatışma geçtiğimiz seneye dayanıyor ve PUBG’nin yapımcısı Chang Han Kim, Fortnite’ın PUBG’ye yönelik popülerlik kazandıran deneyimi kopyaladığı iddiasında bulunmuştu. Büyük yankı uyandıran bu iddia, uzun dava sürecinin ardından tarihe karışacağa benziyor. Aylarca süren tartışmaların ardından davadan neden vazgeçildiği ise büyük bir soru işareti.

PUBG’nin Epic Games’e ait olan Unreal Engine’i kullanıyor olması veya Tencent’in iki firmanında ortağı olması davadan vazgeçilmesinde etkili olmuş olabilir.

#PUBG
#Fortnite
#Epic Games
6 yıl önce