|

Twitter, İnstagram'a özendi

Sosyal medya devi Twitter, kullanıcıların paylaştıkları tweetlerin 24 saat içerisinde silineceği yeni bir özelliği uygulamaya alacak. “Fleet” ismi verilen bu yeni özellikle kullanıcıların tweetleri 24 saat sonra kaybolacak. Fleet kelimesi İngilizce'de kısa süreli anlamına da geliyor.

14:02 - 5/03/2020 Perşembe
Güncelleme: 14:20 - 5/03/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Twitter, Fleet özelliğini duyurdu.
Twitter, Fleet özelliğini duyurdu.

Twitter yeni bir özelliği devreye sokmaya hazırlanıyor. Bu özellikle birlikte kullanıcıların silmesine gerek kalmadan twitler 24 saat içerisinde otomatik olarak kaybolacak.

Fleet'in kelime anlamı; fani, kısa süreli anlamına gelirken Twitter bu özelliği ilk olarak Brezilya'da denemeye başladı.

Fleet tweetler de retweet yok

Fleet twitlerin normal tvitlerden süre olarak farklı olmasının yanı sıra retweet edilememesi ve beğenilememesi de göze çarpıyor. İnstagram'daki hikaye konseptini hatırlatan bu sistem de cevap olarak direkt mesajı ve emojileri kullanabiliyorsunuz.


En çok utangaçların işine yarayacak

Konsepti geliştiren twitter yöneticisi Mo Al Adham ise projenin en çok tweet atma konusunda kendilerini rahat hissetmeyen kullanıcıların etkileşimini artırmasını beklediklerini söyledi. Brezilya'da sistem başarılı olursa eğer diğer ülkelerde de fleet'in kullanımına açılacağını belirtti.

Twitter geçtiğimiz günlerde de hissedarlar ile Ceo arasındaki çekişmelerden dolayı gündem olmuştu.

#twitter
#fleet
#instagram
4 yıl önce