|

Windows Mağaza’dan 100 bin uygulama çıkarıldı

Microsoft, Windows Mağaza üzerinde çok fazla içerik olmamasına rağmen büyümek yerine küçülme yoluyla ilerleme kararı almış görülüyor. Windows Mağaza’nın italya biriminden yaklaşık 100 bin uygulamanın çıkarıldığı öğrenildi.

Yeni Şafak
16:47 - 31/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:49 - 31/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Windows geçtiğimiz günlerde önemli ürünlerinin tanıtımını yapsa da Windows 10 uygulama marketini geliştirme konusunda hala rakiplerinin çok gerisinde kalıyor. İçerik olarak çok zengin olmayan Windows Mağaza üzerindeki 100 bine yakın uygulama, alınan karar gereği kaldırıldı. İtalya'da gerçekleşen olay hakkında yapılan açıklamada, söz konusu uygulamaların kaldırılmasının geçici bir karar olmadığının altı çizildi.



Windows tarafından yapılan

geliştiricilerin uygulamaları dönemin gereksinimlerine uygun hale getirmeleri konusunda uyarıldığı, bu çağrıya cevap vermeyen geliştiricilere ait uygulamaların mağazadan kaldırıldığı açıklandı. Microsoft'un geliştiricilere konuya ilişkin çağrıyı geçtiğimiz ay yaptığı ve 30 Eylüle kadar süre verdiği belirtildi. Bu durum geliştiricilerin Windows Mağaza'ya olan ilgisinin çok düşük olduğunu yeniden gösterdi. Uygulamanın kaldırılması sonrası Windows Mağaza üzerindeki uygulama sayısının 239 bin 216 olduğu ifade edildi. İtalya'da geçerli olan bu karar sonrası uygulama mağazası yüzde 27 oranında küçülmüş oldu. Uygulama silinmesine Microsoft'un devam etmesi bekleniyor. Söz konusu kararın küresel ölçekte de hayata geçip geçmeyeceği konusunda henüz bir bilgi yok.



Windows Mağaza'da ki uygulama sayısını artırmaya çalışan Microsoft'un böyle kapsamlı bir operasyon yapması her ne kadar garip gelse de kullanıcıların çalışmayan ve sistem ile uyumlu olmayan uygulamaların mağazadan çıkarılmasından rahatsızlık duymayacağı belirtiliyor.


#Windows Store
#Windows Mağaza
#Windows İtalya
#Windows Uygulama
7 yıl önce