|

Yüklediyseniz hemen silin

İnternette dolaşan bu sahte uygulama, son günlerin popüler filmi The Interview'u telefona indirdiğini iddia ediyor, ama işin aslı çok başka.

Yeni Şafak
11:46 - 30/12/2014 Salı
Güncelleme: 09:48 - 30/12/2014 Salı
Diğer

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un öldürülmesini konu alan komedi The Interview, şüphesiz yılın en çok konuşulan filmi oldu. Hacker'ların sinemaları filmi oynatmaları halinde eylem düzenlemekle tehdit etmesi, Sony tarafından filmin geri çekilmesi ve daha sonra kısıtlı da olsa tekrar yayınlanmasıyla çok da tartışıldı.


Torrent'te illegal olarak sayısız kez indirilen film, zararlı geliştiricilerinin de işine yaramış görünüyor. Alman güvenlik blog'u yazarı Graham Cluley, filmi indirmeye yaradığını iddia eden bir Android uygulamasının internette dolaşmaya başladığını söylüyor. Cluley'in McAfee güvenlik uzmanı Irfan Asrar'dan yaptığı alıntıya göre uygulama, filmi korsan olarak indirmenize yarayan masum bir araç izlenimi veriyor; ancak gerçekte "Android/Badaccents" adındaki Android trojan'ını içeriyor. Telefondan toplanan bilgiler, bir Çin eposta sunucusuna gönderiliyor. Cluley, blog'unda trojan'ın en az 20.000 cihaza bulaştığını söylüyor.


Zararlının ilginç bir yanıysa cihazın üretim bilgilerine bakarak Kuzey Kore'de satın alınıp alınmadığını belirlemesi. Telefon Kuzey Kore'den satın alınmışsa cihaz, zararlıdan etkilenmiyor. Bu durumda "sunucuya bağlanma girişimi başarısız oldu" şeklinde bir hata mesajı gösteriliyor.


Cluley, McAfee'nin konu hakkında bilgi sahibi olduğunu ve trojan'ı barındırabilecek diğer web sitelerini de uyardığını söylüyor.

#The Interview
#The Interview uygulama
#The Interview indir
9 yıl önce