14:44, 29/01/2026, Perşembe

Kibar Feyzo filmi gerçek oldu: Adana'da gençler aileler tarafından diretilen başlık parasını protesto ettiler

Adana’da evlilik hayali kuran gençler, kız tarafının talep ettiği ve 1 milyon TL’ye kadar ulaşan yüksek başlık paralarına karşı sokağa döküldü. Yüreğir ilçesinde bir araya gelen onlarca genç, ellerinde pankartlarla bu geleneğin kaldırılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs, Koza ve Anadolu mahallelerinde yaşayan, kökenleri Şanlıurfa’ya dayanan gençler, evlenmelerinin önündeki en büyük engel olan başlık parasına isyan etti. Anadolu Mahallesi Çukurova Caddesi’nde toplanan grup, dikkat çekici pankartlarla eylem yaptı. Hazırlanan dövizlerde
"Kibar Feyzo 50 yıl önce bu günü anlattı"
,
"700 bin TL’den başlayan fiyatlarla başlık parası", "Mal değiliz satılalım" ve "Başlık parası kalkacak"
ifadeleri yer aldı.

1 milyon TL'ye varan talepler var

Başlık parası yüzünden sevdiğine kavuşamadığını belirten 22 yaşındaki Ahmet Yüksel, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:

"Benim gibi nice gençler var, evlenmek isteyip de evlenemiyor. Bu devirde her şey paraya bakıyor. Biz mal ya da araba almıyoruz, ticaret yapmıyoruz; kötü yoldan kaçıp yuva kurmak istiyoruz. Şu an bir kız istemede 500 bin ile 1 milyon TL arası para isteniyor. Bu insanlık mı? Bizim önümüzü kapatmayın."
Kendisinin evlenirken yüklü miktarda ödeme yapmak zorunda kaldığını anlatan Hamza Yüksel ise bu durumun bir toplumsal sorun haline geldiğini vurguladı. Yüksel,
"Şanlıurfa geleneklerinde başlık parası, süt parası var. Ben evlenirken 1 milyondan fazla para verdim ve çok zorlandım. Gençlerin önünün açılması için yetkililerden bu duruma kesin bir çözüm bulmalarını istiyoruz"
diyerek bölgedeki diğer ailelere de çağrıda bulundu.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026