|
F.Bahçe"de taktiksel reform şart
F.Bahçe"yi bölmek için ortaya Aykut-Alex savaşını çıkaranlar şimdi de "Aykut Hoca gitsin-kalsın" hesaplarındalar ama nafile. Kulüp içinden ve dışından nifak tohumları atmaya çalışanların karşısında birlik-beraberliği korumak Fenerbahçe"nin başarılarını kolaylaştıracaktır

Fenerbahçe Spor Kulübü"nün içinde bulunduğu ortam, futbol takımlarına yansımış. Fenerbahçe"de Başkan Aziz Yıldırım Metris"teyken birlik beraberlik, kardeşlik mesajı uygulanırken bu birlik, beraberlik savaşını ortaya koyan dünyaya örnek olan sarı-lacivertli taraftarların arasına giren dahili ve harici kişiler kulübü bölmek için ortaya nasıl Aykut-Alex savaşı çıkardılarsa şimdi de Aykut Hoca gitsin-kalsın mütalasını yapmaya başlayarak kulüp içine nifak tohumları atmaya çalışıyorlar ama nafile. Rahmetli İslam Çupi"nin laflarını hatırlatarak analizlerimize başlayalım:

Takım içindeki birlik beraberlik yoksa hemen harekete geçip, psikolojik olarak Fenerbahçe"nin ne kadar büyük olduğunun motivasyonunun yapılması öncelikli husustur. Futbolcular arasında sevgi, kardeşlik, arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirilmesi kaçınılmazdır.

Aykut Hoca gitsin, kalksın laflarını bir yana bırakmak şarttır. Fenerbahçe tarihine baktığımız zaman sezon ortasında tam 16 defa teknik direktör değişmiş, hiçbirinde şampiyonluk elde edilememiştir.

Takımın Marsilya ve Trabzonspor maçlarında 75. dakikadan sonra ortaya çıkan kondisyon zafiyetinin yapılacak idmanlarla düzeltilmesi lazımdır. Bu hata son iki sezonda Aykut Hoca tarafından düzeltilmiştir.

Takımın taktik anlayışında reform yapılması mutlak şart. Bu reform bloklar arasındaki boşlukların tedavisi ve sahanın oyuna kullanılmasında eksikliklerin giderilmesi defans, sağ ve sol koridorlarında yapılan geri dönüşlerin başarılı olamamasından dolayı rakibe verilen hücüm imkanlarının kapatılması. Zincir dörtlünün ortaya koyduğu defans derinliğinin hatasız yapılması için antrenmanlarının arttırılması. Orta saha göbeğinin rakip top kazandığı zaman 3 futbolcu ile kontrole alınması, top Fenerbahçe"ye geçtiği zaman hucumda çoğalmayı en az 6 futbolcuyla yapması hücumu zenginleştirir.

Vefakar ve cefakar Fenerbahçe seyircisinin her zaman olduğu gibi maç içinde ve dışarıda takımına sahip çıkmalı. Dışarıdan gelecek her türlü provakosyona meydan vermeden göğüs gererek karşı durmalı.

Takım mümkün olduğu kadar kamplarda fazla kalmalı, bu süre içerisinde arkadaşlık bağları kuvvetlendirilmeli.

Kulüp içinden ve dışından nifak tohumları atmaya çalışanların karşısında birlik-beraberliği korumak Fenerbahçe"nin başarılarını kolaylaştıracaktır. Bu tavsiyelerimize uyduğumuz takdirde Fenerbahçe"nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu, bütün Türkiye ve dünyaya göstereceğimiz mutlaktır. Fenerbahçe kongre üyesi olup da yazılı ve görsel basında sahiplik yapan arkadaşlarımıza da Ekim ayında yapılacak yüksek divan kurulu üyelerini davet ediyor, sorunlarımızı orada ele almamızı tavsiye ediyorum. Spor Kamuoyuna şu seslenişi yaparak, satırlarımı bitiriyorum. Ne vatanı ne de Fenerbahçe"yi asla kimse bölemez.

Formsuz değil yalnız kalıyorum

Fenerbahçe"nin Senegalli golcüsü Moussa Sow, ileri uçta yalnız kalmaktan ve istediği pasları alamamaktan şikayet etti. Gol yollarında etkisiz kalmasını ileride yalnız kalmasına bağlayan Senegalli golcü, "Formsuz değilim. İleride çok yalnız kalıyorum. Bazen 2-3 defans oyuncusuyla mücadele etmek zorunda kalıyorum. Kanatlardan da çok fazla destek gelmiyor. Gol yollarında istediğim pasları alamıyorum" ifadelerini kullandı.

Dirk Kuyt takıma döndü

Sarı-lacivertliler, Spor Toto Süper Lig"de Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Çalışmaya, sarı-lacivertli ekibin Trabzonspor ile yaptığı maçta görev alan futbolcular ile 19 Yaş Altı Milli Takımı''nda bulunan Salih Uçan"ın katılmadı. Hafif ağrıları bulunmasından dolayı dünkü çalışmada tedbir amaçlı olarak ayrı çalıştırılan Dirk Kuyt ise takımdaki yerini aldı. Hollandalı futbolcunun antrenmanda son derece neşeli olduğu görülürken, özellikle Krasiç ve Meireles ile şakalaşması dikkat çekti.

Kaptan Alex hacı olacak

Fenerbahçe"nin Brezilyalı yıldızı Alex"in Antakya''da bulunan ve dünyanın ilk klisesi olduğuna inanılan Saint Pierre''e giderek hacı olacağı öğrenildi. Brezilyalı yıldızın ilk fırsatta ailesiyle birlikte Antakya''ya giderek kiliseyi ziyaret edeceği bildirildi. Saint Pierre kilisesi 1963 yılında Papa VI Paul tarafından hac yeri olarak ilan edilmiştir.

12 yıl önce
F.Bahçe"de taktiksel reform şart
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak