|
binali yıldırım’ın hizmet ve birikimi

başbakanlık yaptığı sıralarda takdir etmekten kendimi alamadığım bir icraatı vesilesiyle ‘binali bey, bin yıl yaşasın’ diye yazmıştım.

sayın yıldırım, gemi mühendisliği tahsil etmiştir. Sonra da gemiciliğin ve denizciliğin önüne getirdiği problemleri çözmekle vazifeli uzun bir mesleki faaliyet içinde bulunmuştur. Hemen hemen ak parti iktidarı müddetince devam eden bir ulaştırma bakanlığı görevini yüklenmiştir.

Biliyorsunuz ulaştırma bakanlığı hava, kara ve deniz yolları olmak üzere üç ana kolda icraat gösteren çok karışık ve karmaşık mevzuların toplandığı bir bakanlıktır.

binali yıldırım, bakanlık yapmadığı zamanlarda da başbakanlık ve tbmm başkanlığı görevini yürütmüştür.

yani denecek odur ki, yirmi senelik siyasi, mesleki sosyal ve teknik çalışmaları, gayretleri, kesif bir şekilde bütün hayatını doldurmuştur. havaalanlarının yapımında, çift taraflı kara yollarının inşasında, hızlı demir yollarının döşenmesinde, limanların ve iskelelerin tanziminde büyük emek harcamıştır.

harcadığı emekleri ve yaptığı hizmet çeşitlerini dikkate alınca adı geçen şahsiyetin pişkinliği, topladığı bilgi, maharet ve tecrübe birikiminin büyüklüğü her türlü tahminin üstündedir.

bu bilgi ve tecrübe ile yüklü sayın binali yıldırım, elbette 15 milyonluk bu büyük şehrinin problemlerini, dertlerini halletmeye muktedir tek adamdır. Tevazuu sebebi ile istanbul belediye başkanlığının kendisine az ve hafif geleceğini açıkça beyan etmese de şimdiye kadar deruhte ettiği çok ehemmiyetli ve çok zor vazifeler yanında bu gerçeğin meydanda ve aşikâr bulunduğuna şüphe yoktur.

milletimizin ve devletimizin bu aziz ve değerli evladına her hâlükârda, başarılar temenni ediyoruz.

#Binali Yıldırım
#AK Parti
5 yıl önce
binali yıldırım’ın hizmet ve birikimi
Bay bay Kemal, welcome Zelensky…
Kadın örgütleri neredeymiş?
Siyasi muhafazakârlığın kısa hikayesi
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru