|
Çürüttü ve de ürküttü...

Ergenekon Davası sanığı İlhan Selçuk, gazetesinde hemen her gün “Dava şimdiden çöktü” yollu kuyruklu yalanlar pişiriyor.

Sadece bu kirli propagandası bile “Gizli Washington Portakalı”nın ne denli zorda olduğunu gösteriyor.

Ulusalcı cephe, davayı küçük düşürebilmek veya sulandırabilmek uğruna debelenip duruyorlar…

Beyhude bir çabadır, bu…

*

Ergenekon destekçisi çevreler, darbeci örgüte dair kapsamlı itiraflarından dolayı bugüne kadar özellikle Tuncay Güney''den ciddi rahatsızlık duydular.

Güney''in Ergenekon''u deşifre eden ciddi itiraflarını, kendisine kimi kulplar takarak kıymetsiz hale getirmeye çalıştılar.

Tuncay Güney''in MİT''le ilişkili olduğunun ortaya çıkması, Ergenekoncuları bir kez daha zor durumda bıraktı.

Mesela, İlhan Selçuk Sabah''ta yayınlanan MİT belgesinden acayip rahatsız oldu.

Tuncay Güney''in MİT''le bağlantılı olduğunun anlaşılması; Ulusalcı takımın, Ergenekon davası ve iddianamesi hakkındaki tezviratını/oluşturmak istediği kimi kuşkuları silip süpürüyor.

*

MİT''in ortadaki belgeye rağmen “Kayıtlı elemanımız değildir” açıklaması elbette Güney''in teşkilata muhbirlik yapmadığı anlamına gelmiyor.

MİT açıklamasında Güney''in ilişkisinin 1997''de kesildiğinin ima edilmesi bile aslında bazı hususların dolaylı olarak yerli yerine oturmasına yardımcı oluyor.

Güney''in 1997-2001 arasında Türkiye''de olduğunu hatırladığımızda bu süre içinde ne yaptığı sorusu akla geliyor:

2001''deki sorgusu esnasında Ergenekon örgütü hakkında anlattıkları ise soruyu cevaplamaya yarıyor.

-Sorguyu yapan Adil Serdar Saçan, Tuncay Güney''e Türkiye''yi acilen terk etmesini söylemişti. Bu endişeli tavrının, Ergenekon''un örtbas edilmesiyle ilgili olduğu yeterince açıktı. Saçan''ın günümüzde Ergenekon''dan tutuklu oluşu sorgudaki tavrının nedenini izah ediyor.-

Güney''in Yeni Şafak''a söylediklerini de bu bahse ekleyelim:

MİT''in açıklamasıyla, aslında –dolaylı olarak- kendisinin deşifre ettiği hususlarda “doğru söylediği mesajının verilmiş olduğunu” öne sürüyordu, Güney...

*

Sadece Cumhuriyet ve patronu değil, Güney''le ilgili gelişmelerden rahatsız olan; Amiral Gemisi Hürriyet ve kaptanı da kaygılanıyor, bütün bu olup bitenlerden…

15 yıl önce
Çürüttü ve de ürküttü...
Rabbine hasım kesilen insan!
Sosyal çürüme yazıları 8: Sıkıntı yok cumhuriyeti
Belirsizlik ‘algılamayı’ öldürür
Reisi’nin manidar ölümü
İran bu sancılı günleri nasıl atlatacak?