|
Fiş-gene-kon!

Ergenekon sanıklarından Ergun Poyraz''ın ev ve işyerinde ele geçirilen ''gizli'' ibareli belgede AKP hükümetinin 2003-2004 arasında atadığı bürokratların geçmişleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

Jandarma kaynaklı belgenin başlığı: “AKP''nin Kadrolaşma Çizelgesi”

O dönemde Jandarma Genel Komutanı kim? Şener Eruygur…

2003-2004 sezonunda Eruygur''un lokomotifi olduğu Sarıkız, Ayışığı ve Eldiven kod adlı darbe girişimleri amacına ulaşamamıştı.

Ergun Poyraz''da ele geçirilen çizelge, Eruygur''un Jandarma''nın başında iken “Kadrolaşma var” diyerek AKP''nin atadığı 1500 bürokratı fişlemiş olduğunu ortaya koyuyor.

Ergenekon kapsamında tutuklanan Eruygur Paşa''nın orduevindeki ofisinden de fişleme kayıtları çıkmıştı:

Böylelikle, işadamlarından bürokratlara, din adamlarından öğretim görevlilerine kadar çok sayıda kişinin fişlendiği anlaşılmıştı.

* * *

“AKP''nin Kadrolaşma Çizelgesi” başlıklı 76 sayfalık belge; Ergenekon soruşturması kapsamında aranan (Rusya''da olduğu iddia edilen) Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz''den tutanakla para aldığı ortaya çıkan Ergun Poyraz''dan elde edildi.

Levent Ersöz kimdi?

Şener Eruygur döneminin Jandarma İstihbarat Başkanı!

“Poyraz, 2003-2004 yıllarında dönemin İstihbarat Başkanı Ersöz''ün onayıyla Jandarma''dan ''istihbari amaçlı araştırmalarda kullanmak için'' toplam 450 USD ve 2 bin 500 YTL almış…”

* * *

Levent Ersöz''ün adı Şırnak İl Jandarma Komutanlığı yaptığı dönemde “2 HADEP''linin kaybolması” olayına karışmıştı.

Ersöz hakkında, partinin Silopi İlçe Başkanı ile bir ilçe yöneticisinin kaybolmasıyla ilgili soruşturma açılmış; ancak Ersöz''ün ifadesi dahi alınamamıştı!

Ersöz''ün ekibinde yer alan bir başka ismin ise Şemdinli''de kitapevine bomba atan ''PKK itirafçısı'' olduğu ortaya çıkmıştı.

* * *

Eruygur, Jandarma Genel Komutanlığı döneminde 1500 bürokratı fişlerken, kimi bürokratların isimlerinin karşısına ''İrtica'', ''İHL kökenli'', ''Diyet'' veya ''Gül''ün Danışmanı'' gibi notlar düşülmüş! (Radikal)

Bazı fişlemelerde ''kaynak'' olarak gösterilen gazeteyi tahmin etmeniz hiç de zor değil: Cumhuriyet!

Tam burada, Çankaya Köşkü''nde iken “Cumhuriyet gazetesinin Cumhurbaşkanı” imiş gibi davranan Ahmet Necdet Sezer''in “fevkalade ilginç” bir uygulamasını hatırlıyoruz.

Sezer''in, Köşk''e gönderilen üst düzey kamu yöneticilerinin tayin kararnamelerini imzalamadan önce “normal istihbari bilgilerin dışında” araştırma yaptırdığı ortaya çıkmıştı.

Sezer''e “özel istihbarat” sağlayan “görevli”lerin, sözü edilen kamu yöneticilerinin evlerine gidip eşlerinin başörtülü olup olmadığını, bürokratların ibadet edip etmediklerini soruşturdukları anlaşılmıştı.

Başka?

Sezer, Eruygur''un başkanı olduğu ADD''ye Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ''sponsorluk yaparcasına'' büyük bir bağışta bulunmuştu:

2006''da ADD''ye yapılan toplam 113.869 YTL''lik bağışın 100 bin YTL.''si Sezer tarafından karşılanmıştı.

16 yıl önce
Fiş-gene-kon!
SGK’nın faaliyet raporu acı gerçekleri ortaya çıkardı
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim