|

Arnavutluk'tan yatırım çağrısı

Kozanlı işadamları, ikili iş görüşmesi amacıyla gittikleri Arnavutluk'tan mutlu döndü. Arnavutluk Meclis Başkanı Jozefina Topalli, bölgesi işadamlarına Arnavutluk'a yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Zeynep Yakar
00:00 - 27/11/2011 Pazar
Güncelleme: 17:10 - 27/11/2011 Pazar
Yeni Şafak
Arnavutluk'tan yatırım çağrısı
Arnavutluk'tan yatırım çağrısı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'nin (KEİPA), 38. Genel Kurulu münasebeti ile ikili iş görüşmesi yapmak için Arnavutluk'a giden Kozanlı işadamları, gördükleri ilgiden çok memnun kalarak yurda döndüler. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile Anadolu Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu'nun (ANSİFED) birlikte organize ettiği görüşmeler, Karadeniz'e komşu olan ülkeleri bir araya getirdi. Kozan Girişimci İş Adamları Derneği (KOGİAD) başta olmak üzere ANSİFED'e bağlı Aksaray, Anamur, Akşehir, Seydişehir, Kozan işadamı derneklerinin katkısı ile tertip edilen gezi heyetine çok sayıda işadamı iştirak etti. Türkiye'den gelen ANSİFED üyesi 62 işadamının yanı sıra Karadeniz'e kıyısı olan 11 ülkeden gelen yabancı firma sahipleri, genel kurula katıldı. Genel Kurul öncesi Arnavutluk Meclis Başkanı Jozefina Topalli ve TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral gündemle ilgili görüşlerini ifade etti. Yabancı yatırımların gelişini teşvik etmek için vergi oranlarını düşürdüklerini kaydeden Topalli, altyapı yatırımlarına da hız verdiklerini bildirdi. Topalli, Karadeniz bölgesi işadamlarına Arnavutluk'a yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral de konuşmasında, Karadeniz Ticaret ve Yatırım Forumu KEİPA'nın 38. Genel Kurul toplantısı çerçevesinde ikinci kez yapıldığını hatırlatarak, 'Bu forum bölgemize yeni bir sinerji getirecek' dedi.


FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Üç gün süren genel kurula Türkiye dahil dokuz ülkeden parlamenter temsilciler ile KEİPA Genel Kurul üyeleri ve KEİPA üyesi ülkelerden toplam 350 işadamı katıldı. Görüşmeler süresince Kozanlı yatırımcılar, başkent Tiran ve Duress şehrindeki eğitim kurumlarını ve tarihi yerleri gezdiler. Ecdattan günümüze ayakta kalmayı başarabilen birkaç eserden bir tanesi olan Ethem Bey Cami'ini ve saat kulesini ziyaret eden işadamları, buralarda hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler. Gezinin son akşamı Arnavutlukta AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya ile bir araya gelen Kozanlı işadamları fikir alışverişinde bulundular.

12 yıl önce