|

Aziziye, dolu dolu bir Ramazan geçirdi

Aziziye Belediyesi Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak düzenlediği şenlikleri mahalle statüsündeki köylere kadar taşıdı. Dolu dolu bir hizmet dönemi geçirdiklerinin altını çizen Başkan Cengiz, “Göreve başladığımız andan itibaren ilçemizin öncelikli sorunlarını belirledik. Bir çoğunu çözüme kavuşturduk" dedi.

Hatice Baltacı
00:00 - 29/08/2011 Pazartesi
Güncelleme: 15:01 - 29/08/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Aziziye, dolu dolu bir Ramazan geçirdi
Aziziye, dolu dolu bir Ramazan geçirdi

Aziziye Belediyesi dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdi. Ramazandan önce kurduğu 'Hayır Köprüsü'yle 3 bin 500 aileye gıda yardımında bulunan belediye, ramazan etkinliklerini de mahalle statüsündeki köylere taşıdı. Yarımca Mahallesi'nden Ramazan etkinliklerini başlatan belediye, Dadaşın Gönül Sesi ekibiyle 18 mahalle, bir köy ve iki de ilçe merkezinde olmak üzere toplam 21 etkinlik düzenledi. Dadaşkent'te düzenlenen programa Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Tebrizcik Mahallesi'ndeki programa Milletvekili Muhyettin Aksak katılırken, İlçe Kaymakamı Turgay Ünsal, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül de bazı programlarda Başkan Cengiz'i yalnız bırakmadılar. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, programların tamamına katılırken, Dadaşın Gönül Sesi ekibi ve vatandaşlarla birlikte türkü söyledi, halay çekti. Ömertepe'de Mahallesi'nde İlçe Başkanı Ahmet Gül ve Mahalle Muhtarı Rafet Zengin ile koro oluşturan Başkan Cengiz, burada seslendiği türküyle katılımcılardan tam not aldı. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ramazan ayını maneviyatına uygun olarak idrak ettiklerini ve halkla bir araya gelmekten büyük keyif aldıklarını söyledi. İlçede bir ilki gerçekleştirerek Ramazan etkinliklerini de halkın ayağına götürdüklerini kaydeden Başkan Cengiz, “Yarımca mahallemizden başlattığımız ramazan şölenini, Ömertepe mahallemiz ile noktaladık. 18 mahalle, bir köy ve iki de Ilıca ile Dadaşkent olmak üzere, 21 ramazan programı düzenledik. İki mahallemizde cenaze olması nedeniyle programlarımızı iptal ettik. Düzenlediğimiz 21 etkinlikte hemşehrilerimizle bir araya gelmekten büyük keyif ve mutluluk duyduk.” dedi.


AZİZİYE'YE GELECEĞE TAŞIYORUZ

Dolu dolu bir hizmet dönemi geçirdiklerinin altını çizen Başkan Cengiz, “Göreve başladığımız andan itibaren ilçemizin öncelikli sorunlarını belirledik. Bir çoğunu çözüme kavuşturduk ve çözüm aşamasında olan sorunlarımız da var. Hamdolsun sizlerin duası ve desteğiyle ilçemize belediyecilik açısından ilkleri yaşatıyoruz. Maaş ödeyemeyecek durumda olan belediyeden, köylere kadar kültürel faaliyet götüren bir belediye olduk. Halkımızla, muhtarlarımızla bütünleşmiş durumdayız. El ve gönül birliğiyle ilçemizi geleceğe taşıyoruz. Görev süremiz dolduğunda, çehresi değişmiş, halkı mutlu ve yaşanabilir bir ilçe devretmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.


KAYMAKAM ÜNSAL: İLK DEFA BÖYLE BİR ETKİNLİĞE ŞAHİT OLDUM

Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal ise, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kaymakamlık yaptığını ve görevde dokuzuncu yılını doldurduğunu hatırlatarak, “Belediye Başkanımız Erzurum'da bir ilk olduğunu ifade etti. Fakat ben Türkiye'nin bir çok yöresinde bulundum, köylere kadar etkinlik, eğlence programı götüren bir belediyeye ilk defa tanık oldum. Bu etkinlikler örnek alınmalıdır. Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Burada Erzurum türkülerini ve Türkiye'nin başka diyarlarından türküler seslendiriyorlar. Bizi biz yapan bu türküler, birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Mahalle statüsündeki köylerde düzenlenen programların ardından konuşan muhtarlar da, ilk defa köylerinde bir etkinlik düzenlendiğini ifade ederek, Başkan Cengiz'e teşekkür ettiler. Etkinliklerde sesi güzel olan mahalle sakinleri de mikrofonu alarak hünerlerini sergilediler.


13 yıl önce