|

Balkan Türkleri şenlikte buluştu

9. Geleneksel Balkan Türkleri Şenliği, Bulgar siyasetçilerin katılımıyla başladı. Yöresel gösterilerle renklenen şenlikte katlımcılar, Türk-Balkan kardeşliğine vurgu yaptılar.

Veysel Yıldırım
00:00 - 11/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 17:25 - 11/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Balkan Türkleri şenlikte buluştu
Balkan Türkleri şenlikte buluştu

Yalova 9. Geleneksel Balkan Türkleri Şenliği başladı. Programda, Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu'nun yaklaşık bir sene önce Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) üyeleriyle yaptığı Bulgaristan gezisi ile ilgili hazırlanmış belgesel izlettildi.

Şenliğe, Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu'nun yanısıra Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Burgaz Milletvekili Nesrin Uzun, Ruen Belediye Başkanı Durhan Mustafa, Yalova Milletvekilleri İlhan Evcin ve Muharrem İnce, AK Parti İl Başkanı Şinasi Bayrak, Ruen Belediye Meclis Üyeleri, yöre muhtarları ve belediye çalışanları konuk olarak katıldı. Geceyi düzenleyen Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) Başkanı Lütfü Özgür yaptığı konuşmada dernek olarak her zaman sosyal ve kültürel anlamda bağları güçlendirme gayretinde olduklarını söyledi ve bu anlamda her türlü katkısını esirgemeyen Başkan Binicioğlu'na da teşekkür etti.

Ruen Belediye Başkanı Durhan Mustafa ve Burgaz Milletvekili Nesrin Uzun gecede yaptıkları konuşmada kendilerinden her türlü yardımı esirgemeyen Başkan Binicioğlu'na teşekkürlerini sunarken Yalova'da bulunmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi.


'SOYDAŞLARIMIZ BULGARİSTAN'IN SİYASETİNE HAKİM'

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Başkan Binicioğlu, Bulgaristan'da yaşayan soydaşların özellikle politikada önemli işler başardığını belirterek, "34 milletvekiliyle soydaşlarımızı temsil eden siyasetçilerimiz Türklerin politikada daha fazla söz sahibi olmasını sağladı. Biz de Yalova'da yaşayan Bulgar göçmeni vatandaşlarımızla ziyaretlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü ben bu ziyaretlerin ne kadar önemli olduğunu oraya gidince gördüm. Bu gece bizi burada yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize tekrar teşekkür ediyorum" dedi. Binicioğlu'nun konuşmasının ardından Ruen Belediye Başkanı Durhan Mustafa kültürler ve ülkeler arası diyaloglarına verdiği katkıdan ötürü Başkan Binicioğlu'na teşekkür plaketi sundu. 9. Geleneksel Balkan Türkleri Şenliği BALGÖÇ Derneği folklor ekibinin gösterisi, yöresel sanatçıların şarkılarını seslendirmesiyle devam etti. Yoğun katılımın olduğunun gözlemlendiği gecedeki etkinlikler Rumeli TV'den de canlı olarak yayımlandı.



16 yıl önce