|

Bayındır'da Nathalie Cardone rüzgarı

Bayındır Çiçek Festivali Fransız sanatçı Nathalie Cardone'nın katılımıyla açıldı. Bayındır'ı çok beğenen Cardone, "Güneşiniz çok güzel, havanız çok güzel. Neden bu kadar güzel çiçekler olduğunu bu ortamda daha iyi anlıyorum.” dedi.

Kenan Tokgöz
00:00 - 1/05/2010 Cumartesi
Güncelleme: 16:52 - 1/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Bayındır'da Nathalie Cardone rüzgarı
Bayındır'da Nathalie Cardone rüzgarı

Bayındır Çiçek Festivali yapılan açılışla başladı. Açılışa, Fransız sanatçı Nathalie Cardone, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Eyüp Karahan, Vali Yardımcıları Ardahan Totuk ve Mustafa Erdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, bölge müdürleri ve ilçe başkanları katıldı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, uçaktan iner inmez güleryüzü ve sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Nathalie Cardone, basın açıklaması yaptı. Festival alanını Hasan Yıldırım ve Turgay Başyayla ile birlikte gezen Cardone; “İlk konserimi yapmaktan çok murtlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Mehmet Kertiş'in davetinden dolayı teşekkür ederim. Güneşiniz çok güzel, havanız çok güzel. Neden bu kadar güzel çiçekler olduğunu bu ortamda daha iyi anlıyorum.” diyerek, Bayındır'a övgü dolu sözlerde bulundu. Sanatçının 1 Mayıs'la ilgili düşünceleri ise şöyle: “1 Mayıs, “hasta siempre” şarkısını ilk okuduğum gün. Bu şarkının, dünyanın her yerinde halkın sesini temsil ettiğini ve bu nedenle halkın sesinin dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Kim halkını dinlemezse, halkına ihanet etmiş olur. Çünkü onu halk seçmiştir. Halk olmazsa, halkı temsil edenler de olmaz. Yunancadan gelen politika kelimesi, halka hizmet manasındadır. Biz sanatçılar, aynı politikacılar halkın hizmetindeyiz. Dünya çapında bir barış yaşanmasını istiyorum ve herkesi barışa davet ediyorum. Bu düşünceye her zaman inanmışımdır. Sağ ve solun artık birbirine karıştığını düşünüyorum. Benim için bu iki kelime farklı anlam ifade etmiyor. Biraz hayalci ve ütopik olabilirim ama inancım var. Sessiz kalmış halkı temsil edecek tam bir birleşmenin bir gün gerçekleşeceğinden de eminim.”


FRANSIZ MEDYASI NATHALİE'Yİ İZLİYOR

Nathalie Cardone'un Türkiye'deki tüm etkinlikleri, Fransız M6 ve 24 televizyon kanalları tarafından da takip ediliyor. Yanlarında bulunan muhabir, sanatçıyla ilgili tüm ayrıntıları ajanslar yoluyla Fransız medyasına iletiyor. Görüntüler belli periyotlar halinde Fransa'ya dağıtılarak, festival uluslararası arenaya taşınıyor.

Geçen sene yine Nisan ayında, sanatçı Hasan Yıldırım'ın daveti üzerine "İstanbul'dan Avrupa'ya Merhaba" adlı bir proje kapsamında Türkiye'ye gelen Nathalie Cardone, Türkiye'yi çok sevdiğini söylemiş, AB katılım yolunda ülkemizi desteklemiş ve tüm dünyaya barış mesajları göndermişti. Bu sene desteklerini yineleyen sanatçının 1 Mayıs Cumartesi günü Bayındır Şehir stadyumundaki konseri, Türkiye'deki ilk sahnesi oldu.

Nathalie Cardone, 25-29 Nisan 2009 tarihleri arasında, sanatçı Hasan Yıldırım'ın daveti üzerine “İstanbul'dan Avrupa'ya Merhaba” projesi için Türkiye'ye gelmişti. Yeni yüzüyle kültür elçisi olan Cardone, kültürlerarası projelerine devam edecek. Kültürlerarası projelerine devam etmekte kararlı olan ikilinin yaptığı açıklamada, Mayıs sonu veya Haziran ayı gibi Bürüksel'de olacaklarını belirttiler

14 yıl önce