|

Bosna'nın kalbinde Bursa var

Bosna Hersek Türkiye Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne veda ziyaretinde bulundu. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Balkanlar'daki çalışmalarının Balkan ülkelerinde yaşayan vatandaşlara moral verdiğini belirten Bosna Hersek Türkiye Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, 'Bursa bizim için vazgeçilmezdir' dedi.

Barış Gülkaya
00:00 - 2/09/2012 Pazar
Güncelleme: 17:38 - 2/09/2012 Pazar
Yeni Şafak
Bosna'nın kalbinde Bursa var
Bosna'nın kalbinde Bursa var

Ankara'daki 3 yıllık büyükelçilik görevini tamamlayan Bosna Hersek Türkiye Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne veda ziyaretinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile Heykel'deki tarihi belediye binasında bir araya gelen Büyükelçi Ljepoja, görevi boyunca Bursa ile yakın ilişkilerde bulunduğunu ifade ederek, 'Türkiye'de olduğum sürede Bursa'ya çok sık geldim. Bosnalıların kalplerinde her zaman Bursa vardı. Bursa bize tarihi açıdan da yakın olmuştur. Türkiye'de birçok şehir gezdim ancak benim için Bursa'nın her zaman ayrı bir yeri vardı' dedi. Türkiye ve Bosna arasında kurulan dostluğun artarak devam etmesi gerektiğini belirten Büyükelçi Ljepoja, 'Tarih boyunca iki ülke arasında kopmayacak bir bağ kurulmuş. Bu ilişkilerin gelişeceğine inanıyorum. Birçok ülke gezdim, Türkiye gibisini görmedim. Özellikle Bursa, bizim için vazgeçilmezdir' diye konuştu.


'BU DOSTLUK BİTMEZ'

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ise Bursa'da Balkan ülkelerinden çok sayıda vatandaşın yaşadığını hatırlattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Balkanlarda çok sayıda tarihi eseri ayağa kaldırdığını ve sünnet şöleni gibi pek çok sosyal etkinliklerle halkın yanında olduğunu belirten Karadağ, 'Bursa ve Bosna, benzer özellikleri olan iki şehirdir. Bosna'da gezerken kendimizi Bursa'da gibi hissettik ve hiç yabancılık çekmedik. Bursa ile Bosna arasındaki dostluklar bitmez. Son yıllarda atılan adımlarla Balkanlar ile Türkiye bir aile gibi oldu. Gönül dostluklarına gümrük veya engel yok' şeklinde konuştu.


12 yıl önce