|

Bursagaz 2012'de atılım yapacak

Yılsonu itibari ile 741 bin aboneye ve 609 bin gaz kullanıcısına ulaşan Türkiye'nin en büyük 3. doğalgaz dağıtım şirketi Bursagaz, 2012 yılında da yapacağı yeni yatırımlar ile büyümesini devam ettirmeyi planlıyor.

Barış Gülkaya
00:00 - 14/03/2012 Çarşamba
Güncelleme: 17:45 - 14/03/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Bursagaz 2012'de atılım yapacak
Bursagaz 2012'de atılım yapacak

Basın mensuplarının karşısına çıkan Genel Müdür Ahmet Hakan Tola ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 2011 yılı değerlendirmesi ve 2012 yılı hedeflerini açıkladı. Yıllık 1,5 milyar metreküplük gaz hacmi ile güvenli ve sürekli doğalgaz arzı sağlama konusunda ulusal arenanın öncülerinden olduklarına işaret eden Genel Müdür Tola, 2011 yılında 5 milyon TL şebeke yatırımı gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Tola, "2011'i başarı dolu bir yıl olarak geride bıraktık. Yılsonu itibariyle 741 bin abone ve 609 bin gaz kullanıcısına ulaşılarak toplamda 5 bin km uzunluğundaki şebeke ile Türkiye'nin 3. büyük doğalgaz dağıtım şirketi konumuna geldik. Yıllık 1,5 milyar metreküplük gaz hacmi ile güvenli ve sürekli doğalgaz arzı sağlama konusunda ulusal arenanın öncülerinden olduk. 2011 yılında 5 milyon TL şebeke yatırımı gerçekleştirdik. Dağıtım sektörüne katkı sağlamaya devam edeceğiz. 2011 yılında yine Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek şebekenin en önemli bileşenlerinden olan vana odalarının bakımını kumlama tekniği ile gerçekleştirdik. Ayrıca 2011 yılında toplamda 3 bin 700 adet kazı kontrol operasyonu yaptık" diye konuştu.


HEDEF: DÜNYAYA ÖRNEK KURULUŞ OLMAK

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, 2011 yılında pek çok önemli projeye imza attıklarını; yaklaşık 35 bin yeni abone ve 44 bin yeni gaz kullanıcısını sisteme kazandırarak Bursa'nın ekonomisinde katma değer oluşturmaya devam ettiklerini belirtti. Tola, şebeke işletmeciliği adına Bursagaz'ın sektörde son derece önemli bir yere sahip olduğunu Scada ve GIS projelerinin ilk fazlarının devreye alınmasıyla ve ardından gelişecek olan ERP entegrasyonuyla rol model olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerine vurgu yaptı. 2012 yılına yeni vizyon, misyon ve temel değerler eşliğinde güncel hedeflerle girdiklerini ifade eden Tola, hissedar gruplarının iş anlayışını yansıtmada böylece bir adım daha ileri gittiklerini ifade etti. Bursagaz'ın doğalgaz dağıtımında dünya klasmanında örnek bir kuruluş olmak, grup şirketlerine sinerji yaratacak müşteri portföyünü kazanmak vizyonuyla bundan sonraki çalışmalarını şekillendireceğini ifade eden Tola, profesyonel, sonuç odaklı ve paydaşlarına değer yaratan bir şirket olarak sektörde ön planda olacaklarını vurguladı. Toplantıda gaz kullanım güvenliğine de dikkati çeken Tola, vatandaşların bu konuda kesin suretle bilgi için Bursagaz'a başvurmaları gerektiğine vurgu yaptı.


12 yıl önce