|

Doğu'dan Gebze merkeze ulaşım rahatlayacak

Büyükşehir Belediyesi, Gebze Doğu Kavşağı D-100 kuzey yan yoluna geçiş için çalışmalar devam ediyor. Bu yol sayesinde Gebze'nin doğu giriş terminalinden oradan da Tatlı Kuyuya ve Gebze Center'a insanlarımız rahatça ulaşacaklar.

Ekrem Meral
00:00 - 10/11/2011 Perşembe
Güncelleme: 17:33 - 10/11/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Doğu'dan Gebze merkeze ulaşım rahatlayacak
Doğu'dan Gebze merkeze ulaşım rahatlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Doğu Kavşağı D-100 kuzey yan yoluna geçiş için çalışmalar devam ediyor. 2x2 duble yol şeklinde planlanan yol çalışması sayesinde Gebze Terminalinden Tatlı Kuyu'ya bağlantı sağlanacak, TUBİTAK ve çevresi düzenlenmiş olacak, Gebze Center ve İlçe merkezine ulaşım kolaylaşacak. Kentin her tarafında olduğu gibi burada yeni arterler açmaya devam ediyoruz. Burada da 2x2 şeklinde açtığımız Korniş Yolu diye tabir ettiğimiz yol Gebze'nin doğu girişinde özelikle sanayi tesislerine yardımcı olacak. Ayrıca bu yeni yol Tatlı Kuyu Mahallesi'ne hizmet edecek. Şu anda yılsonu itibariyle burası bitmiş olacak yeni bir yol açmış olacağız. Bu yol sayesinde Gebze'nin doğu giriş terminalinden oradan da Tatlı Kuyuya ve Gebze Center'a insanlarımız rahatça ulaşacaklar. Gebze'nin ulaşım ile ilgili ciddi bir problemini de bu şekilde çözmüş oluyoruz.


YILSONUNA KADAR BİTECEK

Gebze Terminalinden Ahmet Pembe Güllü Bulvarına kadar çalışmaların devam ettiği projede alt yapı drenaj hatları yapıldı. Anibal Caddesinin bin 200 metrelik bir kısmında üst yapı çalışmalarında sona gelindi. Eskihisar, Gebze Center ve ilçe merkezlerine terminalden kısa sürede ulaşım sağlayacak olan cadde alternatif bir bağlantı yolu olacak. Zeki Acar Caddesine kadar devam edecek proje ileride yeni arterler açmak için büyük rol üstlenecek. Öncesinde etkin bir kullanım sağlanamayan Anibal Caddesi, Bulvar haline geldikten sonra Gebze Terminalinden TÜBİTAK Önünden Gebze Center önene kadar trafik akışını rahat bir şekilde sağlayacak. Yılsonuna kadar bitmesi planlanıyor.


12 yıl önce