|

'Edi bese' Bozmayın bu kardeşliği ne olur?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Van 3. Turizm Fuarı'nın açılışına katıldı. 'Biz bu topraklarda renkleri soldurmadığımız müddetçe Anadolu kilimi, halısı böyle güzel olmaya devam edecektir' diyen Günay, 'Yeter artık 'edi bese'. Bozmayın bu kardeşliği ne olur? diye konuştu.

Adnan Gül
00:00 - 15/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 17:11 - 15/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
'Edi bese'  Bozmayın bu kardeşliği ne olur?
'Edi bese' Bozmayın bu kardeşliği ne olur?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,'Van 3. Turizm Fuarı'nın açılışına katıldı.Günay, 'Biz bu topraklarda renkleri soldurmadığımız müddetçe bu Anadolu kilimi, halısı böyle güzel olmaya devam edecektir' dedi.

Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Bakan Günay, Türkiye'den ve İran'dan firmalar, kaymakamlıklar, il müdürlükleri ve belediyelerin katıldığı 'Van 3. Turizm Fuarı'nın açılışına katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Günay, fuarın isminin eksik verildiğini ve isminin 'Van Gölü Havzası Turizm Fuarı' olması gerektiğini bildirerek, gelecek yıldan itibaren bu isim üzerinde duracaklarını söyledi. Van Belediye Başkanı Sabri Abi'nin fuarın açılışına katılmamasına tepki gösteren Günay, 'Van'da görmediğim belediye başkanı arkadaşımızı başka bir yerde, İzmir, İstanbul fuarında görürsem çok ciddi şekilde eleştiririm' ifadelerini kullandı. Günay, terör örgütünün üst yapılanması KCK'dan tutuklu bulunan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın serbest bırakılması temennisinde bulundu.

'BİR KİLİMDE NE KADAR RENK VARSA, O KİLİM O KADAR GÜZELDİR'

Günay, Anadolu'daki dillerin ve kültürlerin kendi özgürlüğünde, güzelliğinde yaşaması ve geleceğe taşınması için uğraştıklarına işaret ederek, şöyle konuştu: 'Bir kilimde ne kadar renk varsa, o kilim o kadar güzeldir. Bir halıda, bir kilimde ne kadar nakış varsa ve o nakış ne kadar farklı ipliklerle, farklı göz nuruyla, halkın yürek sevdasıyla işlenmişse, o kilim o kadar değerlidir. Biz bu topraklarda renkleri soldurmadığımız müddetçe Anadolu kilimi, halısı böyle güzel olmaya devam edecektir. Bu kilimin, halının renklerini bir arada tuttuğumuz müddetçe dünya görecek ve seyredecek. Buraya birlik gelecek, bereket çoğalacak ve ekmek çoğalacak, kardeşçe yaşayacağız.Biz bunu yaparken birilerinin çaresizlik ve vahşet içinde bir spor merkezini kundaklaması, okulu, çocukları yakması inançla, akılla, ihsanla, imanla, insanlıkla bağdaşabilir mi? gerçekten bunu tekrar söylemek istiyorum, yeter artık 'edi bese' (yeter artık), yeter. Bozmayın bu kardeşliği ne olur?'

BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ

Vali Karaloğlu da son 3 yıldır kentte yapılan turizm faaliyetlerine işaret ederek, 'Van bölgenin hem kültürel, hem tarihi yapıları, hem doğal güzellikleri bakımından cazibe ve kültür merkezi olması açısından önemli bir adaydır' dedi. Karaloğlu, kentte son dönemde meydana gelen kundaklama ve yakılma olaylarının hiçbir sorunu çözmeyeceğini bildirerek, 'Artık 'edi bese' deme zamanı geldi, geçiyor' dedi. Konuşmalarının ardından AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Bakan Günay'ın ısrarı üzerine sahneye çıkarak Türkçe şarkı seslendirdi.


12 yıl önce