|

'Keşke Serhat da yaşasaydı'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Van Depremi'nde görev yapan AKS 110 ekibiyle bir araya geldi. Ekip personelini kutlayan Başkan Kocaoğlu, 'Serhat da yaşasaydı daha mutlu olacaktık' dedi. Büyükşehir AKS 110 ekibinin 8 katlı yıkık binanın 2. katında bulduğu Serhat, kurtarıldıktan bir süre sonra yaşama veda etmişti.

Vahap Dabakan
00:00 - 1/11/2011 Salı
Güncelleme: 16:47 - 1/11/2011 Salı
Yeni Şafak
'Keşke Serhat da yaşasaydı'
'Keşke Serhat da yaşasaydı'

Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye anında hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki AKS 110 ekibi, buradaki arama-kurtarma çalışmalarını tamamlayarak İzmir'e döndü. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla birkaç saat içinde organize olarak Türkiye'nin en batısından en doğusuna hareket eden AKS 110 ekipleri, diğer kurtarma ekipleri ile organize olarak çalışmalarda yer aldı. Teknik donanımı ve eğitimli personeliyle dikkat çeken İzmirli itfaiyeciler, 12 vatandaşımızın enkaz altındaki cesedine ulaşırken, 11 yaşındaki Serhat'ı ise sıkıştığı beton yığınların arasından sağ olarak çıkarmayı başardı. Ancak talihsiz çocuğun hastanede yaşamını yitirmesi ekipteki herkesin moralini bozdu. Cengiz Öngör sorumluluğundaki İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekibi bölgede 5'i paramedik toplam 51 uzman personelle görev yaptı. Ekipte enkaz altından yaralıları kurtarma konusunda yetiştirilmiş Şans ve Betty adlı iki köpek de yer aldı. Bölgeye personelle birlikte, 9 orta ve 3 ağır kurtarma setinin dışında sismik-akustik ve görüntülü cihazlar, bio radar, kırıcılar, jeneratör, destek takozları, termal kamera, tıbbi malzeme ve kurtarma setleri de sevk edildi. Van'daki çalışmaların ardından Erciş'e yönelen İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekibi, 5 günlük uykusuz ve yorucu çalışma sürecinin ardından görevini tamamladı.


KOCAOĞLU: GÖNÜLLÜLER YETİŞTİRECEĞİZ

Kocaoğlu, Van ve çevresini etkileyen depremin tüm ulusumuzun yüreğini yaktığını belirterek, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, bölge halkına ise sabır diledi. Çalışmalarıyla İzmir'in gururu olan AKS 110 ekiplerinin çok çabuk toparlanarak deprem bölgesine hareket ettiğini belirten Kocaoğlu, 'Sizler elinizden gelen gayreti gösterdiniz. Keşke Serhat da yaşasaydı. O zaman daha da mutlu olacaktık' diye konuştu. Kocaoğlu, AKS 110'un hem İzmir hem de Ege Bölgesi için önemine değindi. Kocaoğlu alanında Türkiye'de ilk ve tek olan Toros İtfaiye Eğitim Merkezi'nin İzmir için önemli bir şans olduğunu da sözlerine ekledi.


VAN HALKI İLE ARAMIZDA GÖNÜL BAĞI OLUŞTU

Uykusuz ve yorucu bir çalışma sürecinin ardından ekibiyle birlikte İzmir'e dönen AKS 110 Şube Müdürü Cengiz Öngör, deprem bölgesindeki zor şartlardan bahsetmenin gereksizliğine işaret etti. 8 katlı ve 40 daireli bir binanın enkazında en az 150 kişinin yapması gereken bir çalışmayı 30-40 kişiyle yürüttüklerini belirten Cengiz Öngör, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki AKS 110 ekibinin gelişmiş teçhizatı, eğitimli personeli ve başarılı arama kurtarma köpekleriyle herkesin takdirini topladığını söyledi. Öngör, Van Depremi'nin simgeleri arasında yer alan minik Serhat'ı 8 katlı yıkık binanın 2. katında, ekipteki köpeklerden biri olan Şans sayesinde bulduklarını belirtti. Bölgedeki çalışmaları sayesinde Van halkının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni çok sevdiğini dile getiren AKS 110 Şube Müdürü Cengiz Öngör, 'Artık onlarla bir gönül bağımız var' dedi.

12 yıl önce