|

Konya Cordoba kardeş şehir oldu

Konya ile İspanya'nın Cordoba şehri arasında her alanda ilişkileri geliştirmek üzere, "Kardeş Şehir Protokolü" imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana'nın sevgi ve hoşgörü felsefesinin Medeniyetler İttifakı projesine yol gösterici olduğunu vurgulayarak, iki şehir arasındaki yakın ilişkilerin projeye katkı sağlayacağını söyledi.

İsmail Poçan
00:00 - 29/01/2010 Cuma
Güncelleme: 18:18 - 29/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Konya Cordoba kardeş şehir oldu
Konya Cordoba kardeş şehir oldu

Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapan Konya ile Endülüs Emevi Devleti'ne başkentlik yapan İspanya'nın Cordoba şehri arasında her alanda ilişkileri geliştirmek üzere “Kardeş Şehir Protokolü” imzalandı. Protokole imza atan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana'nın sevgi ve hoşgörü felsefesinin Medeniyetler İttifakı projesine yol gösterici olduğunu vurgulayarak, iki şehir arasındaki yakın ilişkilerin projeye katkı sağlayacağını söyledi. Cordoba Belediye Başkanı Andres Ocana Rabadan da, tarihi ve kültürel özellikler bakımından birbirine benzeyen iki şehrin imzaladığı protokolün çok önemli olduğunu söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi ile İspanya'nın tarihi şehri Cordoba (Kurtuba) arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Cordoba Belediyesi'nde düzenlenen törende Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Cordoba Belediye Başkanı Andres Ocana Rabadan kardeş şehir protokolüne imza attı.


MEDENİYETLER İTTİFAKI'NA DA KATKI SAĞLAYACAK

Törende konuşan Cordoba Belediye Başkanı Andres Ocana Rabadan, tarihi ve kültürel özellikler bakımından birbirine benzeyen iki şehrin imzaladığı protokolün önemli olduğunu belirterek, kardeş şehir ilişkisinin Türkiye ile İspanya'nın birlikte yürüttükleri Medeniyetler İttifakı'na da katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi gerektiğini kaydeden Rabadan, İspanya olarak bunu desteklediklerini vurguladı. İspanyol basının da yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iki tarihi başkentin kardeş şehir olmasının önemine dikkat çekerek, imzalanan protokol ile iki şehir arasında sosyal, kültürel ve ticari işbirliğinin geliştirileceğini ifade etti.


KONYA TARİHİ VE SANATSAL BİR MİRASA SAHİP

Hazreti Mevlana'nın barış, sevgi ve hoşgörü felsefesinin tüm dünyayı etkilediğini ve Medeniyetler İttifakı projesine yol gösterici olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Cordoba ile Konya'nın yakın ilişkilerinin projeye katkı sağlayacağını söyledi. Cordoba ve Konya'nın çok değerli tarihi ve sanatsal bir mirasa sahip olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, bu önemli kültürel mirasın korunması ve restorasyonu için yapılacak işbirliğinin her iki şehrin tanıtımı için ideal bir platform olma özelliği taşıyacağını da vurguladı. Konuşmaların ardından Başkan Akyürek ve Cordoba Belediye Başkanı Andres Ocana Rabadan, iki şehir arasında işbirliği protokolüne imza attı. Törende Cordoba Belediyesi Şeref Defteri'ni imzalayarak heyeti Konya'ya davet eden Başkan Akyürek, Rabadan'a Mesnevi ve semazen tablosu hediye ederken; Rabadan da Başkan Akyürek'e tablo hediye etti.



14 yıl önce