|

Kudüs'ün kahraman kadın direnişçisi Konya'da

İstanbul Barış Platformu'nun davetlisi olarak Türkiye' ye gelen Filistinli Fevziye Sudki Cabir, Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Cabir Mescid-i Aksa' da ramazanların sıcak bir atmosferde geçtiğini belirtti.

İsmail Poçan
00:00 - 25/08/2009 Salı
Güncelleme: 18:04 - 25/08/2009 Salı
Yeni Şafak
Kudüs'ün kahraman kadın direnişçisi Konya'da
Kudüs'ün kahraman kadın direnişçisi Konya'da

İstanbul Barış Platformu'nun davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Filistinli Fevziye Sudki Cabir, Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Filistinliler tarafından "Cesur yürek" olarak adlandırılan, 2008 yılında evi İsrailli askerler tarafından yıkılan, aynı saldırıda kocasını kaybeden Fevziye Sudki Cabir, iftar yemeğinin ardından Filistin'de yaşadıklarını anlattı. Mescid-i Aksa'da Ramazan'ın çok güzel geçtiğini belirten Cabir, "Mescid-i Aksa'ya ulaşan bütün yollar ışıklandırılır. Her evde Ramazanı sembol eden ışıklı hilaller yer alır. Mescid-i Aksa'nın içinde toplu iftarlar yapılır. Tüm Filistin halkı bu iftarda toplanır. Sıcak bir atmosferde Ramazan geçirilir" dedi.

İsrail askerlerinin evine baskın yaptığını anlatan Fevziye Sudki Cabir, "Ben evimi terk etmek zorunda kaldım.Beni ve tekerlekli sandalyedeki eşimi sokağa attılar. Eşim burada kalp krizi geçirdi ve İsrail askerleri ona yardım edilmesini engellediler. İsrail askerleri evimin içindeki her şeyi boşaltıp yıktılar Ben daha sonra evimin yanına küçük bir çadır yaptım. Ve bu çadırda 'Ben bu yeri bırakmayacağım' diye Allah'a yemin ettim..Daha sonra eşim kalp krizi geçirdi hayatını kaybetti. Sahip olduğum her şeyi kaybettim, buna rağmen mücadelemi çadırımın içinde sürdürdüm.'diye konuştu.

Filistin halkının hiçbir zaman toprağını satmadığını ve satmayacağını ifade eden Cabir, “Bu toprakların geçmişinde İsrail'e ait çok az şeyler vardır. Fakat onlar şu anda Mescid-i Aksa'yı yıkarak yerine Süleyman Mabedi dikmek istiyorlar. Mescid-i Aksa'ya yardım etmek sadece Filistin'e yardım etmek değil Allah'a yardım etmektir” diye konuştu.


15 yıl önce