|

OKA uluslararası çalışıyor

OKA Yönetim Kurulu Toplantısı Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Güzeloğlu, OKA'nın sadece yerel ölçekte değil uluslararası kurum ve kuruluşlarla da çok yakın bir işbirliğini amaçladıklarını söyledi.

Adnan Bahadır
00:00 - 15/08/2009 Cumartesi
Güncelleme: 12:55 - 15/08/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
OKA uluslararası çalışıyor
OKA uluslararası çalışıyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) toplantısı gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Salonun'da gerçekleştirilen toplantının başkanlığını Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yaptı.

2009 yılı çalışma programı ve bütçesi, buna bağlı yapılacak işler ve elaman alımlarını belirlemek amacıyla toplandıklarını ifade eden OKA Yönetim Kurulu Başkanı Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu bölgesel ölçekte kalkınma ve gelişme çabalarının sürdürülebilmesi için, kaynakların verimli kullanılması ve kalkınma kavramının sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Güzeloğlu, bu ölçekte illerin birlikte iş ve güç birliği sağlaması amacıyla Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat illerini kapsayan OKA'nın çok hızlı bir kurumsallaşma süreci ve çalışma dönemini geride bıraktığını ve hem yönetim hem de planlama açısından önemli bir noktaya geldiğini belirtti. Ajansın sadece yerel ölçekte değil uluslararası kurum ve kuruluşlarla çok yakın bir işbirliğini amaçlamakta olduğunun altını çizen Güzeloğlu,"Yeşilırmak Kalkınma Birliği ve Havzası Ölçeğinde dört ilin ortak mutabakatını ve işbirliğini sağlayan ajans buluşması ve ajans konumlanmasıyla ideal bir noktaya ulaşmıştır" ifadelerini kullandı. Karadeniz'in, uluslararası ticaret merkezi ve enerji koridoru olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, 'Bu alanda etkin olan üretim, ticaret, hizmet açısından, açılım sağlayan ajansımız, buna ilişkin çalışmalarını ve planlamalarını yapma noktasında güçlü başlangıç yaptı" dedi.


BAKAN YILMAZ SAMSUN'A GELECEK

Çok kısa bir süre sonra Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ında Kalkınma Ajansı toplantılarına iştirak edeceğini belirten Güzeloğlu, "Sayın bakanımızın, ajansın çalışmalarını bakanlık nezdinde daha belirgin bir konuma ulaştıracağını ümit ediyoruz. Toplantımızda alınacak kararların dört ilimize de hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Toplantıya, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Çorum Valisi Mustafa Toprak, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Erol Özarslan, Çorum İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Eker, Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Kalkınma Kurulu Başkanı Zehra Seyfikli katıldı.


15 yıl önce