|

Pazar'da kahvehaneler kütüphane oluyor

Her kahvehaneye bir okuma salonu açma çalışması başlatan Pazar Kaymakamlığı, projeyi, Aydınlar Kıraathanesi'nden başlattı.

Hasan Eyüpoğlu
00:00 - 17/04/2008 Perşembe
Güncelleme: 18:24 - 17/04/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Pazar'da kahvehaneler kütüphane oluyor
Pazar'da kahvehaneler kütüphane oluyor

Toplumun tüm kesimlerine okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalara Pazar Kaymakamlığı da katıldı. Her kahvehaneye bir okuma salonu açma çalışması başlatan Kaymakamlık örnek işletme olarak seçilen ilçedeki Aydınlar Kıraathanesi'nde projenin startını verdi. Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve kahvehanelere okuma salonlarının açılması projesi hakkında Aydınlar Kıraathanesinde bir açıklama yapan Kaymakam Yalçın Sezgin, "Bu kampanya ile birlikte ilçemizdeki kahvehanelere okuma salonları kazandırıp kitap temin edeceğiz. Artık Kıraathanelerde kitaplıkların oluşturulması zorunlu oldu. Bu işi sıkı tutarak kahvehanelere okuma salonlarının oluşturmasını sağlayacağız. Okuma köşesi ve kütüphane oluşturmak amacıyla işyeri sahiplerinin gerekli hassasiyeti göstereceklerini umuyorum" dedi.

Sınıflarına göre kahvehanelerin okuma salonlarında en az 75 ile 150 kitap bulundurmaları gerektiğini belirten Kaymakam Yalçın, "Bunu bugün gittiğimiz Aydınlar Kıraathanesi'nde gördük. Diğer işletmecilerin de bu kurala uyacağından hiçbir şüphem yoktur. Demek ki kampanyamızda kahvehane sahiplerine özel bir görev düşmektedir. Bu nedenle de bu kampanyamızı bu gün buradan başlatmış bulunuyoruz" dedi.


16 yıl önce