|

SEKA Park, tatil köyü gibi

Hakkında uzun tartışmalar yaşandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaelili vatandaşların hizmetine sunulan SEKA Park'ta isteyen piknik, isteyen spor, isteyen yürüyüş yapıyor, stres atıyor

Yeni Şafak/ Kocaeli
00:00 - 9/05/2007 Çarşamba
Güncelleme: 18:46 - 9/05/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
SEKA Park, tatil köyü gibi
SEKA Park, tatil köyü gibi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından SEKA Park, yaz sezonu gelmeden insanlarla dolup taşmaya başladı. Parka akın eden aileler, deniz ve doğanın birleştiği yerde kent stresinden uzak tatil yapabiliyor. Özellikle şehir dışına çıkamayan aileler için SEKA Park günübirlik bulunmaz bir tatil imkanı sunuyor. Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından Kocaeli halkına hibe edilerek, Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen SEKA arazisi, yıllarca kent ile deniz arasında kapalı bir kutu gibi kaldı. Arazi Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan bir proje ile kent insanının hizmetine açıldı. Toplam bin 100 dönümlük araziden oluşan üç etaba ayrılarak, 520 dönümlük ilk etabı tamamlanarak hizmete açılan SEKA Park, kentin nefes almasını sağladı. Özellikle sanayiden bunalan kent merkezine yapılan böyle bir park, insanlar için bulunmaz bir fırsat oldu.


NE ARARSAN VAR

SEKA Park'ın inşaatına başlanırken herşey düşünülmüş. Çocuk oyun alanları, piknik mekanları, yürüyüş yolları, Avrupa'da ilk üç arasına girecek kay kay pisti, ışıklı su oyunları, plajlar, deniz içinde sahne, deniz üstünde kent balkonu, gözetleme tepesi, basketbol, voleybol ve futbol sahası, Avrupa'nın en yüksek tırmanma duvarı, eğlence mekanları, otoparklar, lokantalar gibi akla gelebilecek her türlü imkanın bulunduğu SEKA Park, tam bir tatil köyü gibi. İsteyen piknik yaparken, isteyen yüzüyor, isteyen spor yapıyor, isteyen sahilde yürüyor, isteyen doğa ile baş başa kalma fırsatı bulabiliyor.


Benzerine dünyada ender rastlanan özelliklere sahip olan SEKA Park, özellikle dar gelirli veya iş yoğunluğu nedeniyle kent dışına çıkamayan insanların günübirlik tatil yapacakları bir mekan olarak dizayn edildi. Ulaşım açısından yaya ve araç trafiğine açık olan SEKA Park arazisi içine tam 6 bin ağaç dikimi gerçekleştirildi. Hafta sonları binlerce insanın akın akın geldiği SEKA Park, havaların ısınmasıyla birlikte, daha çok insanın ilgi odağı haline gelecek. SEKA Parkı'ın vatandaşlara sunulması konusunda büyük tartışmalar yaşansa da kent sakinleri bu durumu memnuniyetle karşılıyor.


17 yıl önce