|
Sedat Peker’in iddiaları MİT TIR’ları davasının sanıklarını aklar mı?

Videoları izlenme rekoru kıran mafya lideri Sedat Peker’in her videosu farklı kesimlerde büyük heyecan uyandırmaya devam ediyor. Belki AK Parti’ye karşı bir devrim dalgası yaratır diye sol kesimlerde uyandırdığı heyecan, başından itibaren zaten FETÖ’cüleri büyük bir heyecana gark etmiş durumda. Her iddiasıyla haklı çıkmış olma veya intikamın ayak seslerini duyar gibi şehvetli yaygaraları her taraftan duyuluyor.

Bu arada Avrupa medyası, ABD’nin Siyonist çevreleri ve Türkiye düşmanı Arap rejimlerinin medyalarının haber dili, tam bir coşku ve sevinç gösterisi gibi.
En son videoda meşhur MİT TIR’ları mevzuuna girince o davada yargılananların hepsinde yaşandığı görünen sevincin tarifi yok. Ağızlar kulaklarda. Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şen gibi çıkmışlar ortalığa. Rüyalarında ne görüyorlarsa, daha fazlası kendilerine, şimdiye kadar en hafif deyimiyle “organize suç örgütü lideri” vasfından başkasını layık görmedikleri biri tarafından kendilerine lütfedilmiş gibi.
Sedat Peker tarafından teyit edilmiş olmak, onun şahitliğiyle aklanmış olmak… Hemen uyaralım, çok erken, kursaklarınızda kalacak bir
sevinç bu.
MİT TIR’ları haberlerini yapan
Enis Berberoğlu
ve
Can Dündar
’ın Peker’in iddialarının kendilerini aklıyor olduğu zehabını yakalamaları anlaşılmaz bir durum değil.
Ama sanırım bir sorun var. Bunlar yaptıkları işin mahiyetini, suçlandıkları konuyu tam anlamamışlar.
Mevzuyu hala Suriye’ye giden ve MİT kontrolündeki TIR’larda ne olduğuna dair haberlerinin doğru olup olmaması meselesinden ibaret zannediyorlar. Oysa sorun en basitinden böyle bir şeye burunlarını sokmaları ve sokma tarzları.
Bunu yaptıkları için Türkiye’ye yapmış oldukları ihanet. Ben burada o TIR’ların gerçekten nereye gittiği ve ne taşıdığına dair bilgiyi bir kenara bırakarak söylüyorum.
Bu konuda kendi devletimin açıklamasından öte ne bir bilgim var ne de bu konu beni ilgilendirir. Ama şu kesin:
Türkiye’nin Milli İstihbarat Teşkilatı’nın bir operasyonuna taş koyacak bir operasyon sadece Türkiye’ye düşman bir mihrak adına yapılır.
Zaten MİT’in içinde olduğu bir faaliyette ne bulunmasını beklersiniz zaten? MİT’in içinde olduğu bir faaliyette elma, armut mu taşınıyor olacaktı?
Ayrıca her ne taşınıyorsa taşınsın, kime taşınırsa taşınsın, kendi dostunu ve düşmanını tayin etmek Türkiye’ye ait bir konudur.

Türkiye bağımsız bir devlet olarak kendi tehdit algısını kendisi yaşar, kendisi hissedip tayin eder ve ona göre dost-düşman oluşturur. Türkiye’nin dostlarına yardım, düşmanlarına ise karşı bir operasyonu bu şekilde deşifre etmek, onu akamete uğratmak bir düşman tarafından yapılıyorsa ihanet sayılmaz, ama bir T.C. vatandaşı tarafından yapılıyorsa vatana ihanettir.

Bunun basın adına yapılıyor olması ihanetin niteliğini değiştirmez.
Nitekim orada yapılan haberler sadece haberci refleksi ve merakıyla yapılmamıştı, işin içinde Türkiye’ye karşı bir ihanet içinde olduğu açık olan FETÖ’nün planlı, medya ile eşgüdümlü bir organizasyonu vardı.
O yüzden Can Dündar’a, işin içindeki FETÖ’cülere ve diğerlerine, Peker’in açıklamaları üzerine fazla heveslenmemelerini tavsiye ederiz. Orada kimse yapılan haberin içeriğinin doğru olup olmadığını tartışmıyor bile. Oraya sıra hiç gelmez bile.
Gelmesi de gerekmez. Türkiye kendi sınırlarında oluşan bir tehdit algısına karşı, kendi güvenliğini, vatandaşının huzurunu korumak için istediği operasyonu yapar, bu kadar.

Bu haberlerle yaranmaya çalıştığınız mihrakların, siz bu haberleri yaparak bütün olumsuz önyargıları Türkiye’nin üzerine toplarken, Suriye’nin altını üstüne getiren tarihin kaydettiği en kirli oyunları, katliamları, terör ve işgal operasyonlarını yaptığı gerçeğini kimse gizleyemiyor şimdi.

Türkiye’ye karşı harekete geçirmeye çalıştığınız ABD Suriye’de DAEŞ’in kuruluşunun, terörünün, katliamlarının en önemli sorumlusudur.
Güya ona karşı desteklediği ve kendi kayıtlarında bile terör örgütü olarak geçen
PKK’nın Suriye kolu JPG-PYD’ye ortalama bir devleti besleyecek kadar silah yardımını ahlaksızca, pervasızca, yüzsüzce yapmış, yapmaya devam etmektedir.

Onun yapmaya çalıştığı bu operasyona karşı Türkiye’nin elini kolunu bağlamaktan farksız MİT TIR’ları operasyonu veya Türkiye’nin Suriye’deki şu veya bu gruplara yardımını kriminalize eden imalar veya söylemler ihanet dosyasını sadece biraz daha kabartır.

Zerre kadar haysiyetiniz varsa Suriye’de ABD’nin, Fransa’nın, Rusya’nın, BAE’nin, İsrail’in ve İran’ın yürüttüğü kirli savaşın hem Suriyelilere hem de Türkiye’ye olan maliyetini göz ardı edecek bir kumpasın içinde olmazdınız.

Orada asıl faillerin cürümlerini gündemden düşürecek, bu konudaki tek haklı taraf olarak Türkiye’nin üstüne suçları yıkacak bir kumpası bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak işlemenin günahı öyle kolay mı yıkanır sandınız?

#Sedat Peker
#MİT
#TIR
#Türkiye
#ABD
#Suriye
3 yıl önce
Sedat Peker’in iddiaları MİT TIR’ları davasının sanıklarını aklar mı?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset