|

Edebiyatın wikipediası geliyor

Türk edebiyatındaki şair ve yazarların biyografileri, modern biyografi anlayışına göre internet ortamına aktarılıyor. Wikipedia benzeri bir formatta hazırlanacak site, Haziran''da yayına girecek.

Aynur Ekiz
00:00 - 27/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 22:46 - 26/03/2013 Salı
Yeni Şafak
Edebiyatın wikipediası geliyor
Edebiyatın wikipediası geliyor

Türk edebiyatına ait şair ve yazarların biyografilerine artık internet ortamından kolayca erişilebilecek. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekereteri Prof. Dr. Mustafa İsen''in başkanlığında başlatılan ''Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü Projesi'' kapsamında Türk edebiyatına ait şair ve yazarların biyografileri modern biyografi anlayışına göre ele alınacak. Profesyonel editörlerin uzmanlığında gerçekleşecek olan çalışma, Ocak ayında başladı. 2 yıl sürmesi planlanan çalışma 2014 Aralık ayında tamamlanacak. Ancak bu bilgilerden meraklılarını mahrum etmek istemeyen proje sorumluları, elde ettikleri çalışmaları internet ortamında bu yılın Haziran ayında paylaşmayı planlıyor. Wikipedia benzeri olması beklenen projede, bilgiler yenilendikçe güncelleme yapılarak, bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

10 BİN CİVARINDA İSİM OLACAK

Çalışmayla ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Tuba Durmuş, ''Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü Projesi''ni ölüm tarihi 1920 yılına denk gelen şair ve yazarlarla sınırladıklarını belirterek, 8 binin üzerinde Divan Edebiyatı şair ve yazarın, Tasavvuf Edebiyatından ise 2 binin üzerinde şairin bilgilerine ulaştıklarını kaydetti.

11 yıl önce