|

Beştepe'de Öğretmenler Günü programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Muallimlerine, müderrislerine gerekli hürmeti sunmayan, onların fedakarlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen bir ülkenin geleceği karanlıktır. Öğretmenlerini yokluğa, yoksulluğa, çaresizliğe sevk eden bir milletin benlik bilinci de medeniyet tasavvuru da gelişmez, gelişemez. Böyle ülkelerin yerinde sayması mukadderdir." dedi.

Yeni Şafak
12:59 - 24/11/2016 Perşembe
Diğer

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Öğretmenler Günü programındaki konuşmasına, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenlere hayırlı olmasını dileyerek başladı. Yurt içinde ve yurt dışında görev yapan öğretmenlere teşekkür eden Erdoğan, "Görevi esnasında şehit edilenler başta olmak üzere, ebedi aleme irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize Cenabı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Özellikle 15 Temmuz gecesi göğsünü kurşunlara siper ederek, darbeci hainlerin heveslerini kursaklarında bırakan öğretmenlerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımı özelikle ifade etmek istiyorum." diye konuştu.



Uzun yıllar hizmet ederek, başarılı öğrencileri yetiştirdikten sonra görevlerini yapmış olmanın huzuruyla emekli olan öğretmenlere de uzun ömürler dileyen Erdoğan, "Bu vesileyle üzerinde hakkı ve emeği olan kendi öğretmenlerimi de buradan hürmetle selamlıyor, hayatta olanlarının her birinin ellerinden öpüyorum." ifadesini kullandı.



- "Onlar bizim varlık nedenimizdir"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonda 81 vilayetten gelen öğretmenlerin yanında usta öğreticiler, Suriyeli muallimler, yurt dışında hizmet eden, engelli ve özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin de bulunduğunu belirterek, "Her birinize hizmetleriniz, emekleriniz, engin sabırlarınız için özellikle teşekkür ediyorum. Kutlu vazifelerinizde Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Hayatta olsun ya da olmasın ülkemizin bugünlere erişmesinde katkısı olan fedakar öğretmenlerimizi her daim hayırla anacak hiçbir zaman unutmayacağız, zira onlar bizim varlık nedenimizdir." diye konuştu.



Öğretmenlerin kutsal olduğu kadar mesuliyeti ağır bir mesleği icra ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler ailelerimizin şahsınıza emanet ettiği çocukları, körpe dimağları adeta bir nakkaş titizliğiyle işliyor, onlara bilginizle birlikte kişiliğinizi de katıyorsunuz. Öğretmenlik mesleği sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değildir. Öğretmenlik bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenler eğitim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır. Muallimlerine, müderrislerine gerekli hürmeti sunmayan, onların fedakarlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen bir ülkenin geleceği karanlıktır. Öğretmenlerini yokluğa, yoksulluğa, çaresizliğe sevk eden bir milletin benlik bilinci de medeniyet tasavvuru da gelişmez, gelişemez. Böyle ülkelerin yerinde sayması mukadderdir." değerlendirmesinde bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Biz medeniyetlere beşiklik yapmış, her bir şehri adeta açık hava müzesi olan mümbit bir coğrafyada yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz topraklar kültürel ve tarihi olarak zengin olmaları yanında aynı zamanda birer devletler kabristanıdır bu topraklar. Bu topraklarda bırakın devlet olarak gelişmeyi, mevcudiyetinizi korumak için bile büyük bedeller ödemeyi göze almanız gerekir. Nitekim Anadolu'nun kapılarını kendimize ebediyen açtığımız 1071'den beri çetin mücadeleler yürüttük halen de yürütüyoruz.



Bu mücadelede sadece cenk meydanlarında olaylar olmadı, bu mücadele sadece cenk meydanlarında verilmedi. Yalnızca siyaset sahnesinde, diplomaside, ticarette, sanayide yaşanmadı. Esas mücadele ilim hayatında, bilimde, eğitimde gerçekleşti. Üstat Necip Fazıl'ın ifadesiyle, gittiği yerlere çil çil kubbeler serpen bir orduya sahip olan atalarımız, süvarilerinin ayak bastığı her şehirde kalıcı eserler bırakmak, orayı bir İslam beldesi haline dönüştürmek için mücadele etti. Medreseler, rasathaneler, camiler, kervansaraylar, şifahaneler, hanlar, kümbetler gibi Türk-İslam mimarisinin en nadide eserleriyle tüm Anadolu'yu akabinde Rumeli'yi ilmek ilmek işlediler."



Geçen hafta Özbekistan'a bir ziyaret gerçekleştirdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:



"Registan Meydanı'nda gördüğümüz o muhteşem medrese bizim bu geleneği nereden tevarüs ettiğimizi apaçık gösteriyor. Temenni ederim ki inşallah Milli Eğitim Bakanlığımız buralara da özel ziyaretler düzenlemek suretiyle, sadece kitabi olarak değil, yani bir hakkel yakin var, bir de aynel yakin var. Aynel yakin olarak da oraları görmek, yerinde incelemek suretiyle gerçekten biz nerelerden neyi tevarüs etmişiz, nerelerde de ne tür eserler bırakmışız bunu ortaya koyma bakımından çok daha isabetli olacaktır diye düşünüyorum ve Milli Eğitim Bakanlığımızın bu adımı da atmasının çok çok hayırlı olacağını düşünüyorum. Şimdi işte ara tatil geliyor, bu ara tatilde bu yapılabilir veyahut da yaz tatilinde yapılabilir. Oranın mevsim koşulları da göz önünde bulundurularak, böyle bir adım atılırsa bunun isabetli olacağı düşüncesindeyim."



#Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Öğretmenler Günü programı
7 yıl önce