|

Diş fırçalamak ve macun yutmak orucu bozar mı?

Diş fırçalamak orucu bozar mı sorusunun yanıtı Diyanet tarafından açıklandı. Gece sahura kalkan ve sabah da diş fırçalamak isteyen vatandaş bazı soruların cevaplarını merak ediyor. Kişisel bakımlarını gerçekleştirmek isteyenler ise diş fırçalamanın orucu bozup bozmayacağını merak ediyor. Peki diş fırçalamak orucu bozar mı?

Yeni Şafak
10:17 - 16/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:20 - 16/05/2018 Çarşamba
Diğer
Diş fırçalamak orucu bozar mı sorusunun yanıtı Diyanet tarafından açıklandı.
Diş fırçalamak orucu bozar mı sorusunun yanıtı Diyanet tarafından açıklandı.

Diş fırçalamak orucu bozar mı sorusunun yanıtını sizler için hazırladık. Diyanet tarafından merak edilen soruların yanıtları belli oldu. Ramazan ayında en çok merak edilen soruların başında “Diş fırçalamak orucu bozar mı? sorusu geliyor. Diyanet ise herhangi bir bilgi kirliliğine yer vermemek adına orucu bozan şeyleri tek tek açıkladı.

Diş fırçalamak orucu bozar mı?

Diş fırçalamakla oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur ve kazası gerekir. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsaktan önce ve iftardan sonra fırçalanması uygun olur.

Ramazan Ayında Diş Çürüklerine Dikkat

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişiyle birlikte ağzınızda fark edemediğiniz çürükler, kırılmış dolgular veya dişler, dişeti problemleri gibi sorunlar konusunda uzmanlar uyarıyor.İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, Ramazan ayında diş çürüklerinin artabileceğini belirterek, “Ağızda çok sayıda ve çeşitte bakteri bulunmaktadır, ancak tükürüğümüz temizleme ve yıkama ile bu bakterilere karşı dişlerimizi korur. Oysaki oruç tutarken ağızda tükürük üretimi azalır ve bakteriler temizlenemediği için diş çürükleri, dişeti problemleri ve ağız kokusu artabilir" dedi.

Sahurdan sonra dişlerin fırçalanmaması halinde ağız içine daha çok bakterinin yerleşeceğine dikkat çeken İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Karaduman, “Ramazan ayında tatlılar, kahve ve çay daha çok tüketilir, akşam saatlerinde daha çok atıştırılır, dolayısıyla Ramazan ayında çürüklerin oluşması hızlanmaktadır. Sahurdan sonra dişler fırçalanmadan hemen yatıldığı için ağız içinde daha çok bakteri ürer. Diş ve dişetlerinde sorun olan bireylerde Ramazan ayında şikayetler bu yüzden artmaktadır" şeklinde konuştu.



Sizlere bu yazımızda diş fırçalamak orucu bozar mı sorusunun yanıtını hazırladık.

#Diş fırçalama
#Orucu bozan şeyler
#Ramazan
6 yıl önce