|

7/24 görevdeyiz

Barış Pınarı Harekâtı'na katılan Sağlık Bakanlığı ekipleri Mehmetçiğe büyük destek veriyor. Güvenlik güçleriyle omuz omuza görev yapan sağlık ekipleri bir video hazırlayarak Türkiye'ye selam yolladı.

Aybike Eroğlu
04:00 - 18/10/2019 Cuma
Güncelleme: 03:02 - 18/10/2019 Cuma
Yeni Şafak
Barış Pınarı Harekâtı'na katılan Sağlık Bakanlığı ekipleri
Barış Pınarı Harekâtı'na katılan Sağlık Bakanlığı ekipleri

Görüntüde sağlıkçılar şöyle seslendi: "Sağlık personeli olarak askerimizin ve bölge halkımızın yanındayız. Motivasyonu yüksek ekibimizle büyük bir özveri ve titizlikle çalışıyoruz. UMKE ve 112 acil ekipleri olarak 7 gün 24 saat görev başındayız. Asker ailelerine ve tüm Türkiye'ye buradan selamlarımızı iletiyoruz. Askerimizin ve vatandaşımızın sağlığı bize emanet."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da harekât bölgesindeki sağlık çalışanlarının ilk günden itibaren görevlerini yerine getirdiğini söyledi. Ekiplerin her koşulda fedakarca çalıştığını anlatan Koca, "Bakanlık olarak tüm imkanlarımızla ordumuzun yanındayız. Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde görev yapan ve askerlerimize selam durarak desteklerini ileten sağlık personelimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. Bu arada Milli Savunma Bakanlığı da Mehmetçiğin Tel Abyad'da halka yardım malzemesi dağıtımına ilişkin görüntü paylaştı. Türk Kızılayı'nın dağıttığı yardımlara dair görüntüler, "Suriyeli kardeşlerimiz; korkmayın, zulüm bitiyor! Artık tüm dünya masum çocukların gülen yüzünü seyredecek!" notuyla yayınlandı.

#Barış Pınarı Harekâtı
#Sağlık Bakanlığı
#UMKE
#Fahrettin Koca
5 yıl önce