|

ABD, Büyükelçi Tan'ı geri istiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Crowley, “Türkiye'deki yetkililerle temaslarımızda, Büyükelçi Tan'ı Washington'a geri göndermeye teşvik ettik. Büyükelçi Tan'ın burada olmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz, ancak kararı Türkiye verecek” dedi.

Aa
00:00 - 1/04/2010 Perşembe
Güncelleme: 22:43 - 1/04/2010 Perşembe
Yeni Şafak
ABD, Büyükelçi Tan'ı geri istiyor
ABD, Büyükelçi Tan'ı geri istiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, 'Türkiye'deki yetkililerle temaslarında, onları, Washington Büyükelçisi Namık Tan'ı ABD'ye geri göndermeye teşvik ettiklerini' belirterek, 'Büyükelçinin burada olmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz, ancak kararı Türkiye verecek' dedi.

Crowley, ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlediği günlük basın toplantısında bir gazetecinin, 'Büyükelçi Tan'ın gelecek hafta Washington'a geri gönderileceğine dair Türk basınında haberler çıktı. Ankara'nın tutumundaki bu değişiklikte Washington'ın bir rolü var mı? Ankara'ya herhangi bir garanti verildi mi' şeklindeki sorusunu yanıtladı.

Büyükelçi Tan'ın Washington'a geri gönderilmesini memnuniyetle karşılayacaklarını, ancak nihai kararı Türkiye'nin vereceğini ifade eden Crowley, 'Türkiye'deki yetkililerle bir dizi temasımız oldu. Onları Büyükelçi Tan'ı Washington'a geri göndermeye teşvik ettik. Onun burada olmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ancak bu, Türkiye'nin vereceği bir karar' diye konuştu.

Bir başka soru üzerine de Crowley, şunları kaydetti:

'Türkiye ile sadece ABD'deki siyasi konuyu değil, daha önemlisi, hem Türkiye hem Ermenistan'ın geçen yıl imzalanan protokollerden doğan karşılıklı yükümlülüklerini yerine getirerek, normalleşme yolunda atmaları gereken adımları da konuşmaya devam ediyoruz. Onları bu önemli adımları atmaya teşvik ediyoruz.'


14 yıl önce