|

Al Arabiya Türkiye’yi hedef aldı

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası Türkiye’nin attığı adımlarla köşeye sıkışan Suudi Arabistan ve BAE, ajan Zaki Y. M. Hasan’ın intiharı üzerinden intikam gayretine düştü.

M. Şakir Saraç
04:00 - 30/04/2019 Salı
Güncelleme: 01:22 - 30/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Ajanın kız kardeşi ve oğlu
Ajanın kız kardeşi ve oğlu

İki ülkede, sosyal medyada açılan başlıklarla Türkiye’ye yönelik hakaret dolu mesajlara yer verildi. Suudi ve BAE sermayeli Al Arabiya televizyonu ajanın oğlu Yusuf Zeki Mübarek, kız kardeşi ve erkek kardeşini ekranlara çıkartarak Türkiye karşıtı suçlamalarını ekranlara taşıdı. Al Arabiya İngilizce haberi, “Türkiye BAE casusunun hapiste intihar ettiğini iddia etti, aileler ise cinayetten süpheleniyor” başlığıyla yayımladı.

AİLESİNDEN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR

Babasının ölümünün araştırılması için uluslararası bir heyet soruşturması çağrısı yapan ajanın oğlu Yusuf Zeki Mübarek, “İçerisinde dürüst Filistinli doktorların da bulunduğu bir tıp komitesi babamın vucüdunu incelesin ve gerçek ortaya çıksın. Babam bize bir gelecek kurmak için Türkiye’ye gitmişti. Tutuklanmasına çok şaşırdık ve yalan suçlamalar karşısında ise şoke olduk” dedi. Ajanın erkek kardeşi de yayımladığı bir videoda Türkiye’yi hedef aldı: “Kardeşim asla intihar etmedi. Olayı en başından sonuna ayrıntılarla anlatabilirim. Kardeşimin videoları yayınlandıktan sonra Filistin Konsolosluğu kardeşime sahip çıkmadı, hatta ziyaretine bile gitmedi. Sözde Müslüman ülke Türkiye kafirlerden daha fazla kötülük yaptı bize…”

#BAE
#Ajan
#Al Arabiya
5 yıl önce