|

Almanya'da 51 Iraklı sığınmacı yakalandı

Polonya sınırından Almanya'ya giriş yapan tırın kasasında 51 Iraklı sığınmacı yakalandı. Türkiye'de trafiğe tescilli tırın şoförünün de Türk olduğu ve gözaltına alındığı belirtildi.

Yeni Şafak
20:47 - 16/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 20:48 - 16/09/2017 Cumartesi
AA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Almanya'da 51 kişilik Irak uyruklu sığınmacı, bir tırın kasasında başkent Berlin'e gitmek isterken yakalandı.

Federal Sınır Polisi'nden yapılan açıklamada, Polonya sınırından Almanya'ya giriş yapan tırın Frankfurt Oder'den geçen 12 numaralı otoyolda durdurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye'de trafiğe tescil edilmiş ve şoförü Türk olan tırın kasasında 51 sığınmacının kaçak olarak ülkeye giriş yaptığının belirlendiği vurgulandı.

20'si erkek, 14'ü kadın, 17'si de çocuklardan oluşan sığınmacıların aç ve susuz oldukları, polisin sığınmacıların bu ihtiyaçlarını karşıladıkları belirtildi.

Yakalanan mültecilerin ifadeleri alınmak üzere polis ekipleri tarafından karakola götürüldüğü bildirilen açıklamada, gözaltında bulunan şoförün de insan kaçakçılığı suçlamasıyla mahkemeye sevk edileceği kaydedildi.

Sığınmacıların alınan ifadelerinin ardından Eisenhüttenstadt kentindeki sığınmacı kayıt kabul merkezine götürülecekleri vurgulandı.

Ayrıca sığınmacılar içinde bulunan bir kişinin ise Romanya'da kayıt altına alındığını ifade edildi.

Öte yandan, Federal Sınır Polisi, Almanya'nın Polonya sınırında bulunan Bad Muskau kentinde 40 Iraklı sığınmacının ülkeye kaçak giriş yaptığını tespit ettiklerini açıkladı.

Söz konusu sığınmacıların ifadelerinde Türkiye'den bir tırın içinde Polonya'nın Almanya sınırına kadar geldiklerini, oradan Almanya'ya yürüyerek giriş yaptıklarını söyledikleri bildirildi.

#Almanya
#Mülteci
#Türkiye
#Irak
7 yıl önce