Almanya'da Türk vatandaşına polis şiddeti

Yeni Şafak
12:49, 31/05/2018, Perşembe
AA
Almanya'da Türk vatandaşına polis şiddeti
Almanya'da terör örgütü PKK yandaşlarına tepki gösteren Hakan Canik, Alman polisi tarafından darp edildi.

Solingen'de gösteri yapan PKK terör örgütü yandaşlarına tepki gösteren Hakan Canik, Alman polisinin şiddetine uğrayıp darp edildi. Canik, "Durun dememe rağmen sırtıma, ayağıma bastırdılar. 'Hava alamıyorum, astım hastasıyım' dememe rağmen dinlemediler, kafamı yere vurdular. Elimi bantla sıkıca bağladılar. Arabanın arkasına götürdüler. Araba çalışıyordu ve gazını bana uzun süre koklattılar" açıklamalarında bulundu.

Almanya'nın Solingen kentinde gösteri yapan PKK terör örgütü yandaşlarına tepki gösteren Hakan Canik, polis tarafından şiddete uğrayıp darp edildi.

Solingen katliamının 25. yılını anma etkinliklerine katıldıktan sonra eve dönerken polis şiddetine uğrayan 44 yaşındaki Canik yaptığı açıklamada, darp raporu aldığını ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Yaşadığı şiddet sonrası kıyafeti parçalanan, saati ve telefonu kırılan Canik, Alman devletinin terör örgütü yandaşlarını korumasını kabul edemediğini dile getirerek, teröre desteğe ses çıkarmayan polisin kendisine uyguladığı şiddete tepki gösterdi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/31/12/48/resized_fa681-1149_tur_picture_20180531_15552932_15552928.jpg
"Tepkisiz kalamadım"

Canik, terör örgütü yandaşlarının Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine asılsız söylemlerde bulunup slogan atmalarına tepkisiz kalamadığını söyledi.

Yaşadığı polis şiddetini anlatan Canik, şunları kaydetti:

"Terör örgütü yandaşlarına tepki gösterdim. El işareti yaptılar, bende karşılık olarak bozkurt işareti yaptım. Polisler koşarak geldi ve kaba şekilde bana buradan uzaklaşmamı söylediler. Yasaklı PKK ve Apo posterlerinin olduğunu söyledim ve tepki gösterdim. Tam sırtımı dönüp gidecektim ki kısa boylu bir polis arkamdan gelip beni itti ve diğer arkadaşları da ona yardım etti. Ben polislere tepki gösterdim ve hemen çoğalıp beni yere bastırdılar. Ben de olay daha fazla büyümesin diye bıraktım, istesem kendimi daha fazla savunabilirdim.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/31/12/49/resized_dde87-1149_tur_picture_20180531_15552932_15552924.jpg

'Durun' dememe rağmen sırtıma, ayağıma bastırdılar. 'Hava alamıyorum, astım hastasıyım' dememe rağmen dinlemediler, kafamı yere vurdular. Elimi bantla sıkıca bağladılar. Arabanın arkasına götürdüler. Araba çalışıyordu ve gazını bana uzun süre koklattılar. Hava alamıyorum dememe rağmen dinlemedikleri gibi benimle dalga geçtiler."

Üç yıl önce Solingen Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan ve halen Almanya Yenilik ve Adalet Birliği Partisinde (BİG) görev alan Canik, yaşadığı bu olayın peşini bırakmayacağının ve hukuki açıdan sonuna kadar hakkını arayacağının altını çizdi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026