|

Astana'da tarihi zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da mevkidaşı Tokayev tarafından resmi törenle karşılandı. Düzenlenecek Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nda (CICA) aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin de bulunduğu 10 ülkenin devlet başkanıyla bir araya gelecek.

13:06 - 12/10/2022 Çarşamba
Güncelleme: 13:15 - 12/10/2022 Çarşamba
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkent Astana'da mevkidaşı Tokayev tarafından resmi törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkent Astana'da mevkidaşı Tokayev tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da mevkidaşı Tokayev tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'le Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı'na riyaset edecek.

İlgili bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek konsey toplantısında, Türkiye-Kazakistan münasebetleri tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, Geliştirilmiş Stratejik Ortaklığın derinleşitirilmesi imkanları ele alınacak.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacak.


Erdoğan, devlet ve hükümet başkanlarına hitap edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Ekim'de düzenlenecek Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı'nın Altıncı Zirvesi'nde ise Devlet ve Hükümet Başkanlarına hitap edecek, çeşitli ikili temaslar gerçekleştirecek.


#erdoğan
#astana
2 yıl önce