|

BM: Soçi Cenevre sürecini beslemeli

BM Genel Sekreter sözcülerinden Haq, Soçi'deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne ilişkin "Cenevre sürecinin mümkün olduğunca verimli olması için çalışıyoruz. Soçi'deki de dahil farklı görüşmelerin sonuçlarıyla Cenevre sürecini beslemesi gerek'' dedi.

Yeni Şafak
22:36 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 22:41 - 29/01/2018 Pazartesi
AA
Birleşmiş Milletler Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq
Birleşmiş Milletler Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, Suriye'deki krize çözüm bulmak için Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin sonuçlarının Cenevre sürecini desteklemesi gerektiğini söyledi.

Haq, günlük basın brifinginde Soçi'de düzenlenmesi planlanan Suriye görüşmelerine ilişkin soruları yanıtladı.

BM gözetimindeki Cenevre görüşmelerinde muhalifleri temsil eden Müzakere Yüksek Komitesi'nin Soçi'deki görüşmelere katılmayacağının hatırlatılması üzerine Haq, şu değerlendirmede bulundu:

''Farklı görüşmeler gerçekleşiyor. Bazılarına tüm taraflar katılmıyor ama bu görüşmelerde varılan farklı sonuçların da Cenevre sürecini beslediğinden emin olmalıyız. Bu çok taraflı bir süreç ve Cenevre sürecinin mümkün olduğunca verimli olması için çalışıyoruz. Soçi'deki de dahil farklı görüşmelerin sonuçlarıyla Cenevre sürecini beslenmesi gerek.''

Soçi'deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi yarın başlayacak.

#BM
#Soçi
#Suriye görüşmeleri
6 yıl önce