|

Çocuk katilleri

İsrail dün de Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü düzenleyen Filistinlilere gerçek mermilerle saldırdı. Biri 13 yaşında çocuk, 2 kişiyi şehit eden katiller, 300’den fazla Filistinli’yi de yaraladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:10 - 30/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
13 yaşındaki şehit Yasir’in annesi oğlunun cansız bedeninin başında gözyaşı döktü.
13 yaşındaki şehit Yasir’in annesi oğlunun cansız bedeninin başında gözyaşı döktü.

Filistinlilerin Gazze-İsrail sınırında İsrail işgaline karşı başlattıkları Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin 14’üncü cumasında İsrail yine kan döktü. Biri 13 yaşında 2 Filistinli saldırılarda şehit düşerken, 133 kişi de yaralandı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ettiğini belirtti.

ŞEHİT SAYISI 133 OLDU

Kudra hayatını kaybedenlerin Mohammed Fawzi Alhamaida (24) ve Yasir Amjad Aburlnaja (13) olduğunu söyledi. İsrail askerlerinin gerçek mermiyle ateş açması ve göz yaşartıcı gaz kullanması sonucu 3'ü ilk yardım görevlisi, 6'sı çocuk, 3'ü ağır yaralı olmak üzere 310 kişinin farklı yerlerinden yaralandığını ve göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini aktaran Kudra, yaralılardan 177'sinin olay yerinde tedavi edildiğini, 133'ünün ise hastanelere kaldırıldığını kaydetti. Filistinlilerin Toprak Günü olarak adlandırdıkları 30 Mart’tan bu yana devam eden gösterilerde 133 kişi hayatını kaybederken 15 bin kişi de yaralandı.

“Anlaşma Filistinlileri kovmayı amaçlıyor”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Vekili Dr. Rima Khalef Al Hinedi, yüzyılın anlaşması olarak ifade edilen anlaşmanın, Filistinlileri kendi topraklarından kovmayı amaçladığını söyledi. Kudüs Komitesi’nin Pendik’te bir otelde düzenlediği, “Trump’ın Kudüs Hakkındaki Kararları” sempozyumunda konuşan Hinedi, “Biz yurt dışında yaşayan Filistinliler olarak ve dünyadaki dost halklarla birlikte bu anlaşmanın başarısızlığa uğratılması için her türlü çabayı sarf etmek zorundayız” dedi. Filistin’i savunması ve zulme karşı dik durmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk halkına teşekkür eden Hinedi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Yüzyılın Anlaşması’na değinerek, bu anlaşmanın mutlak bir Yahudi devleti ilan ettiğini söyledi.


Türk bayrağı gururumuz

Gösterilerinde bir Filistinli İsrail askerlerinin karşısına Türk bayrağı ile çıktı. Filistinli bir gencin taşıdığı Türk bayrağı kameralara yansıdı. Türkiye’nin Filistin davasında yanlarında olduğunu bildiklerini ifade eden protestocular, sık sık Filistin bayraklarının yanında Türk bayrakları da dalgalandırdıklarını ve Türk bayrağı taşımaktan gurur duyduklarını ifade ettiler.

#Filsitin
#Gazze
#İsrail
6 yıl önce