|

Denizde tehlikeli oyun

ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan İngiliz Alan Egan ve arkadaşlarının dünyanın en tehlikeli köpek balıkları arasında gösterilen, insana da saldıran ve 5 metre uzunluğa ulaşabilen onlarca kaplan köpek balığının arasına dalış yapıyor.

Yeni Şafak
14:52 - 29/01/2016 Cuma
Güncelleme: 12:59 - 29/01/2016 Cuma
Diğer

ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan İngiliz Alan Egan ve arkadaşlarının dünyanın en tehlikeli köpek balıkları arasında gösterilen, insana da saldıran ve 5 metre uzunluğa ulaşabilen onlarca kaplan köpek balığının arasına dalış yaparak onlarla oynaması, onları beslemesi ve fotoğraflaması görenleri hayrete düşürüyor.




Daily Mail'in haberine göre bu tehlikeli hayvanları kafalarından tutarak bir çeşit trans haline sokmayı başaran Egan ve arkadaşları daha sonra köpek balıkları ile oynuyor, balıkla besliyor, onların fotoğraflarını çekiyor ve hatta uysal bir hayvan gibi onlara suyun içinde takla attırıyor.






Köpek balıklarının yanındayken elleri hızlı şekilde hareket ettirmek ve tezat renkli su altı giysilerini giymekten kaçınılması gerektiğinin altını çizen Egan, bunun köpek balıklarının saldırılarına davetiye çıkaracağını söylüyor.




Köpekbalıkları ile bu sıra dışı deneyimi yaşamak isteyen meraklı dalışçılar da Egan ve arkadaşlarının gözetiminde bu balıkları besleyebiliyorlar.




Egan “amacımız köpek balıklarının bilinenin aksine ne kadar centilmen yaratıklar olduğunu göstermek” diye konuştu.



















#alan egan
#florida
#köpek balığı
8 yıl önce