|

Gerçek Hayat Yalan Haber Ödülleri sahiplerini buldu!

Gerçek Hayat dergisi bu haftaki sayısında, yanlı Batı basını ve yalan haberlerini kaleme aldı. Yalan Haber Ödülleri'nde ABD Başkanı Donald Trump birincilik ödülüne layık görülürken, Türkiye ve Müslüman düşmanlığının yanı sıra terör yandaşlığı içeren haberler için ayrı ayrı ödül alan isimler açıklandı.

Yeni Şafak ve
12:13 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:46 - 29/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yeni Şafak
Yeni Şafak

Gerçek Hayat dergisi bu haftaki sayısında, yalan haberde çığır açan yanlı Batı basının gündeme damga vuran haberlerini derledi. Yalan Haber Ödüllerinde birincilik ABD başkanı Trump'a verilirken diğer ödüller sırası ile bir çok yalan haber ustasına layık görüldü.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, kendisi tarafından bizzat isimlendirilen “Yalan Haber Ödülleri”nin sahiplerinden oluşan liste geçen hafta Cumhuriyetçi Parti’nin internet sitesinde yayınlandı. Trump’ın kendisini merkeze koyarak hazırlattığı toplam 11 haberden oluşan listenin birinci sırasında New York Times’dan Paul Krugman’ın haberi yer aldı. Krugman’ın Trump’ın başkan seçildiği gün yayınlanan haberinde, ekonominin yeni başkan tarafından düzeltilemeyeceği öne sürülüyordu. Listede ayrıca CNN, Washington Post, TIME, ABC ve Newsweek’te yer alan çeşitli haberler de yer aldı. Yine merkezde Trump ve yine onun taraflı ve yanlış habercilikle suçladığı haberler.

Baş yalancı Trump

Oysa Batı medyası çoğunlukla yalan ve algı içeren haberler yapmakla ünlü. Özellikle de konu Müslüman ülkeler olunca. Medyaya gelmeden önce bu yalan ödül kategorisinin mucidi ABD başkanı Donald Trump’a bakalım. 24 Kasım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Trump, “YPG’ye bundan sonra silah gitmeyecek” dediği halde o telefondan 18 gün sonra 12 Aralık’ta Pentagon’un Suriye’deki ortaklarına gönderilmek üzere hazırladığı 393.3 milyon dolarlık silah listesini onayladığı ortaya çıktı. Savunma bütçesinde SDG yerine “incelemeden geçmiş Suriye muhalefeti” ifadesi yer alırken ABD’nin 2018’de de binlerce ağır silahı Suriye’deki YPG’lilere yollayacağı anlaşıldı. Üstelik Zeytin Dalı Harekatı’na sebep olan 30 bin kişilik yeni bir güvenlik gücü kuracağını duyurması ise tam bir yalancının mumu hikayesi. Basından özür dileyerek öncelikle en büyük yalancı olan Donald Trump’a birincilik ödülünü layık gördük. Alnının akıyla hak etti bunu. Tebrikler…

Erdoğan kaçmadı Griffin, sen neredesin?

Batı medyasında Türkiye’ye yönelik o kadar yalan ve algı operasyonu haberler var ki, seçmekte zorlandık. Bu yüzden algı ve yalan kategorisini birlikte değerlendirmeye karar verdik. Basına vereceğimiz birincilik ödülü için 15 Temmuz darbe girişimini destekler nitelikte yayın yapan NBC’de karar kıldık. Wikileaks’in kurucusu Julian Assange de, ABD Başkanı Donald Trump’ın “yalan haber ödülleri” listesine tepki göstererek, aslında bizim birincilik ödülümüzü belirlemiş oldu. Assange, “Yakın dönemin en vahim yalan haberi Trump’ın yalan haber ödülleri listesinde yok. NBC, Türkiye’de yüzlerce kişinin öldürüldüğü askeri darbe girişimine önemli bir destek sağladı. NBC ‘üst düzey ABD askeri kaynağına’ dayandırarak Erdoğan’ın ülkeden kaçtığı yalan haberini yaptı” şeklinde bir açıklama yaptı.

Yazının tamamına ulaşabilmek için
#Avrupa basını
#Yalan haber
6 yıl önce