|

Hepimiz gönüllüyüz

Türkiye’nin her yanından binlerce jandarma, polis, komando ve korucu Afrin’e akıyor. Diyarbakır, Ordu, Van, Kocaeli ve Muş dün ardı ardına uğurlama törenlerine sahne oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:42 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Mehmetçik Afrin yolunda.
Mehmetçik Afrin yolunda.

Jandarma Özel Harekât (JÖH) birlikleri, Afrin’e gitmek için gönüllü olan 180 güvenlik korucusuyla birlikte Diyarbakır’dan yola çıkarken, Van’da 44 kişiden oluşan Polis Özel Harekât (PÖH) timleri de dualar ve kesilen kurbanlar eşliğinde uğurlandı. Ordu’da ise Afrin’e intikal edecek 23 kişilik PÖH timi için tören düzenlenirken, aynı saatlerde bir tören de Muş’ta gerçekleşti. Kurayla belirlenen 23 kişilik PÖH timlerine ilişkin ilginç ayrıntıyı, Muş Valisi Aziz Yıldırım anlattı.

KURA İLE BELİRLENİYOR

İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile bir süre önce yaptığı görüşmeye değinen Yıldırım, aralarında geçen konuşmayı, “Emniyet Müdürümüze sordum, ‘Bizim özel harekatçılarımızdan da Afrin’e giden var mı diye.’ ‘Var’ dedi. ‘Nasıl belirledik’ dedim, ‘Gönüllülük esasına göre’ dedi. ‘Peki gönüllü yeterince çıktı mı’ dedim, ‘Hepsi gönüllüydü, kura çektik aralarında’ dedi” sözleri ile aktardı. Özel harekât polislerinin fedakarlık ve kahramanlıkları karşısında duygulandığını anlatan Yıldırım, “Rabbim ayağınıza taş değdirmesin. Çok şey planladım söylemek için fakat sizin bu fedakarlık ve kahramanlığınız karşısında içinde bulunduğum yoğun duygu nedeniyle pek çoğunu sarf edemiyorum. Ama bilin ki bizlerin gönlü sizlerle, bu milletin gönlü sizlerledir” diye konuştu. Kocaeli’deki uğurlama töreninde de duygu dolu anlar yaşandı. Gönüllü olarak Afrin’e gitmek için başvuranlar arasından kura ile belirlenen 22 PÖH mensubu teröristlere temizlemek üzere yola çıktı.

  • 1800’e dayandı
  • Zeytin Dalı Harekâtı’nda dünkü operasyonlar sonrası, 361 yerleşim yeri bulunan Afrin genelinde teröristlerden temizlenen birim sayısı 91’ye yükseldi. Önceki gün Afrin’in Deyrisuvan köyünün tamamen kurtarılmasıyla birlikte teröristlerin Kilis’le olan sınır teması kesilmişti. Cinderesi-Şeyh Hadid hattı da birleştirilmek üzere. Arada sadece bir köyün kaldığı öğrenildi. Raco beldesinde ise birlikler -bir tepe hariç- merkeze bakan tüm noktalarda kontrolü sağladı. Öldürülen PKK ve DEAŞ’lılara ilişkin son rakam ise 1780 oldu. Bu arada Afrin batısında bulunan terör mevzilerinden dün Hatay’ın Kırıkhan ilçesine 2 adet top mermisi atıldı. Boş araziye düşen mermiler sonrası saldırının yapıldığı bölgeye misliyle karşı atış yapıldı.

#Afrin
#TSK
6 yıl önce