|

İçerideler

Muhaliflerin Büyük Halep Harekâtı’nda 4. güne girildi. Rejim güçlerini kent merkezinden atmak için hızla ilerleyen Fetih Ordusu, dün İranlı komutanlarla Esed’e bağlı subayların toplantı yaptıkları binayı havaya uçurdu. TSK destekli devrimcilerin kente uzaklığı sadece 1 kilometre.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 01:12 - 31/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Suriye'de rejim güçlerini Halep'ten atmak için Fetih Ordusu'nun başlattığı büyük operasyon devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nce desteklenen ve Özgür Suriye Ordusu'nun da (ÖSO) içinde bulunduğu çok sayıda muhalif grup, harekâtın 4. gününde mevzileri rejimden bir bir alarak ilerliyor.



Esed ve Şii milislerin ateş çemberine aldığı sivilleri kurtarmak için 28 Ekim Cuma günü başlatılan operasyonda el-Esed semtini, 1070 Konutları mahallesini, Cemiyet-i Zehra bölgesindeki Muhanna Evleri, Ubari Çiftlikleri ve Bab Neyrab Askeri Havaalanı'nı ele geçiren muhalifler dün de 3000 Konutları ile Akademi Esed bölgesini kuşattı.



İRANLI GENERAL ÖLDÜ


Fetih Ordusu'nun operasyona başlamasıyla birlikte Halep kent merkezinde bulunan muhalif gruplar da harekete geçerek mücadeleye katıldı. Şii milis ve Esed askerlerinin bulunduğu mevzilere saldırı başlatan devrimciler, hedef noktaları füze, top, roket, bombalı araç, havan ve tanklarla vuruyor. 5 binin üzerinde savaşçının katıldığı operasyonda dün Esed'e bağlı subaylarla İranlı komutanların toplantı yaptıkları bina da füzelerle vuruldu. Saldırıda İranlı General Muhammed Ali Hüseyin Rafi öldü. Esed rejiminin önemli isimlerinden Semi Obari de aynı saldırıda yaralandı.



300 BİN KİŞİ YAŞIYOR


Yusuf Peygamber Camii'ne kadar ilerleyen ve Selahaddin bölgesinden şehre girme hazırlığı yapan muhaliflerin Halep kent merkezine uzaklığı 1 kilometreye kadar düştü. Halep kent merkezinin doğusunda yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor. Bölgenin Türkiye sınırındaki İdlib iliyle bağlantısını kuran Kastillo yolu 7 Temmuz'da rejim kontrolüne girmişti. Muhalifler, 6 Ağustos'ta yeniden koridor açmayı başarsa da rejim 4 Eylül'de bölgeyi yeniden kuşatmıştı. Kentin doğusu, rejimin ve Rusya'nın yoğun hava saldırılarıyla harabeye dönmüş durumda. Savaşın başından bu yana bir milyondan fazla kişinin göç ettiği bölgede on binlerce kişi de rejim ve destekçilerinin saldırılarında can verdi. Rejim güçleri, halen Birleşmiş Milletlerin (BM) insani yardımlarına geçit vermiyor.



#Büyük Halep Harekâtı
#Yusuf Peygamber Camii
#Cemiyet-i Zehra
7 yıl önce