|

İki numaralı koltuğa ilk Müslüman aday

ABD'nin New York kentinde belediye başkanlığından sonra iki numaralı koltuk olarak gösterilen şehir defterdarlığı makamı için bu yıl yapılacak seçimlerde ilk kez bir Müslüman aday da yarışacak. Pakistanlı Saleem Ejaz en iddialı adaylar arasında yer alıyor

New York
00:00 - 22/07/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:18 - 22/07/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
İki numaralı koltuğa ilk Müslüman aday
İki numaralı koltuğa ilk Müslüman aday

Kasım ayında yapılacak belediye başkanlığı seçimleri için New York şehrinde kıyasıya bir yarış devam ederken, belediye başkanından sonraki en önemli isim olan şehir defterdarı, şimdiki başkan Michael Bloomberg'in en güçlü rakibi olarak nitelendiriliyor. Ancak şimdi şehirde bundan daha önemli bir gelişme yaşanıyor. Defterdarlığa, yani iki numaralı koltuğa ilk kez bir Müslüman adaylığını koydu. Pakistan asıllı Saleem Ejaz New York'un önde gelen Yeminli Mali Müşavirlerinden ve Demokrat Parti içinde yapılacak önseçimde en iddialı isim olarak kabul ediliyor.


SEÇİLİRSE TARİHE GEÇECEK

Şehrin yatırım ve ekonomik işleyişi açısından en kritik görevlerinden biri olan defterdarlık makamı, politik kariyerde genelde belediye başkanlığı öncesi makam olarak görülüyor. Nitekim, New York'un mevcut defterdarı William Thompson da, Kasım'da yapılacak New York Belediye Başkanlığı seçiminde Michael Bloomberg'e karşı Demokrat Partinin adayı olarak yarışacak. New York'un önde gelen Yeminli Mali Müşavirlerinden Pakistan kökenli Saleem Ejaz, Demokrat Parti içinde yapılacak önseçimde iddialı olduğunu ifade ederek, adaylığı kazanması en muhtemel kişinin kendisi olduğunu söyledi. Saleem Ejaz, eğer seçimi kazanırsa New York tarihinde en üst düzey makama gelmiş Müslüman olarak tarihe geçecek.


TÜRKLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM

New York'ta 1 milyona yakın Müslüman ve Güney Asyalıların yaşadığını belirten Ejaz, adaylığıyla bu potansiyelin, şehrin yönetiminde doğrudan sorumluluk alma yolunda öncü olacağı için heyecan duyduğunu söyledi. Öğrencilik döneminde Türkiye'ye yaptığı seyahatin hayatının en önemli hatıralarından biri olduğunu söyleyen Ejaz, "New York'ta etkinliği her geçen gün artan Türk toplumunun desteğini" beklediğini sözlerine ekledi.


Seçimin tek profesyonel adayı benim

Belediye başkanlığına aday olan William Thompson'dan boşalacak defterdarlık koltuğuna aday olan Saleem Ejaz, adaylık için parti içinde 4 kişi ile yarışacak. Diğer 4 adayın da profesyonel politikacılar olduğuna dikkat çeken Ejaz, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada 40 yıllık muhasebeci ve 20 yıllık Yeminli Mali Müşavir deneyimi ile bu

makama en uygun tecrübeye sahip adayın kendisi olduğunu ifade etti. Mesleki tecrübesinin yanı sıra son 12 yıldır Nassau County Muhasipliği'ni de yürüttüğünü ifade eden Ejaz, böylece kamusal işleyiş tecrübesi edindiğini kaydetti. Saleem Ejaz, Fortune 100 listesindeki şirketlerden biri olan General Mills'in de 7 yıl muhasebesini yönetti.



15 yıl önce