İşgalci etnik temizliği büyük kentlere taşıdı

04:00, 28/03/2026, Cumartesi
Yeni Şafak
İşgalci etnik temizliği büyük kentlere taşıdı
Batı Şeria.

Batı Şeria ve Ürdün Vadisi’ni 1967 yılında işgal ettikten sonra A, B ve C bölgeleri olarak üç bölgeye ayıran işgalci İsrail ordusu, son dönemde bu bölgelerdeki etnik temizlik hareketliliğini en üst seviyeye taşıdı.

A bölgesi; Filistin yönetiminin sivil ve güvenlik kontrolü altındaki Nablus, Cenin, Tulkerim, El-Halil, Ramallah ve Beytüllahim gibi kent merkezlerini kapsıyor. B bölgesi; sivil kontrolünü Filistin yönetiminin sürdürdüğü ancak güvenlik kontrolünün İsrail’de olduğu Filistinlilerin yaşadığı kırsal bölgelerden oluşuyor. C Bölgesi ise hem sivil hem de güvenlik kontrolünü İsrail’in yürüttüğü Filistinlilerin yaşadığı diğer bölgeleri ifade ediyor. İsrailli akademisyen ve aktivist Shaiel ben-Ephraim, Filistinlilerin neredeyse tamamının C bölgesinden çıkarıldığını ve A bölgesinde baskının arttığını bildirdi. İsrailli Uluslararası Hukuk Uzmanı İtay Epshtain de İsrail’in 24 saat içinde A bölgesinde üç, B ve C bölgesinde de birer yasa dışı Yahudi birimi kurduğu bilgisini paylaştı. İsrail, bu adımlarla hem Oslo Anlaşması’nı hem de Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Adalet Divanı (UAD) kararlarını ihlal ediyor.

ÖLDÜRME, GASP VE TUTUKLAMA

Sosyal medyada, İsrail ordusu ve kontrolünde hareket eden Yahudi yerleşimci çetelerin C bölgesinde etnik temizlik uyguladığını aktaran Ben-Ephraim, aynı etnik temizliğin bu kez büyük kent merkezlerinde de uygulanacağı uyarısını yaptı. Ben-Ephraim’in işaret ettiği bölgelerdeki gelişmeler ise verdiği bilgileri doğruluyor. Beytüllahim’de önceki gün yerleşimci çetelerin saldırılarında başından vurularak yaralanan bir Filistinlinin dün yaşamını yitirdiği bildirildi. Yerleşimci çeteler, dün de El Halil'de Filistinli bir ailenin evine taşlarla ve biber gazıyla saldırdı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, yerleşimciler aileye ait 25 koyunu gasbetti. İsrail ordusu ise dün Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiye Mülteci Kampı’nda düzenlediği bir baskın sırasında bir Filistinliyi vurarak katletti. Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim’de de baskın düzenleyerek burada da iki Filistinliyi yaraladı.


ABD ekonomisinde İran depremi: Milyarlarca dolar kaybedildi
Dünya
ABD ekonomisinde İran depremi: Milyarlarca dolar kaybedildi
Bazı Hindistanlılar yakıt fiyatı artınca gaz tüplerine taptı
Dünya
Bazı Hindistanlılar yakıt fiyatı artınca gaz tüplerine taptı
İsrail Mescid-i Aksa'yı ibadete kapattı: Filistinliler cuma namazını sokaklarda kıldı
Dünya
İsrail Mescid-i Aksa'yı ibadete kapattı: Filistinliler cuma namazını sokaklarda kıldı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026