|

İslamofobik histeri

ABD’de Müslüman ve İslam karşıtlığı adeta histeriye dönüştü. Kaliforniya eyaletinde bir sürücü, Müslüman sandığı bir grubun üzerine arabasını sürdü. Hastaneye kaldırılan dört kişiden birinin durumunun kritik olduğu bildirildi.

Haber Merkezi
04:00 - 28/04/2019 Pazar
Güncelleme: 03:21 - 28/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Saldırganın müslümanların üzerine sürdüğü araç.
Saldırganın müslümanların üzerine sürdüğü araç.

ÜZERLERİNE ARABA SÜRDÜ

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bir sürücünün kaldırımda yürüyen bir grubu Müslüman sanarak aracını üzerlerine sürdüğü belirtildi. ABD basınında çıkan haberlere göre, 34 yaşındaki Irak gazisi Isaiah Joel Peoples, Kaliforniya’nın San Jose kentinin Sunnyvale yerleşkesinde geçen salı günü, kaldırımda yürüyen 8 kişilik yaya grubunun üzerine aracını sürdü. Görgü tanıkları, Peoples’in yayalara saldırdıktan sonra “İsa’ya çok şükür” şeklinde söylendiğini belirtti.


BİR ÇOCUK YOĞUN BAKIMDA

Sunnyvale Polis Şefi Phan Ngo, “Yeni kanıtlar, sanığın kasıtlı olarak mağdurları ırkları ve Müslüman inancına ait olduklarını düşündüğü için hedef aldığını gösteriyor.” dedi. Peoples’in hedef aldığı yaşları 9 ile 52 arasında değişen, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yaya grubundan 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Durumu kritik olan 13 yaşındaki Güney Asya kökenli bir kız çocuğunun yoğun bakımda tutulduğu kaydedildi.

  • İncil okumasına gidiyordu
  • Polis, 2005-2006 yıllarında Irak’ta keskin nişancı olarak görev yapan ve halen Savunma Bakanlığında finans denetçisi olarak çalışan Peoples’in İncil okuma grubuna giderken bu saldırıyı gerçekleştirdiğine işaret etti. Santa Clara Bölge Başsavcısı Yardımcısı Jay Boyarsky, Peoples’in 8 kişiyi öldürmeye teşebbüsten mahkemeye sevkedildiğini ve suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezası alabileceğini kaydetti.
#​ABD’
#İslamofobi
5 yıl önce