|

İsrail ordusunun verilerine sızdı

İranlı hackerlar, İsrail ordusunda görevli yüzlerce askerin kişisel bilgilerini Darkweb ve Telegram üzerinden yayımladı. Kendilerine “Musa’nın Asası” adını veren grup, İsrail ordusuna ait operasyon haritalarını da ele geçirdiklerini iddia etti. Son dönemde İran’ı hedef alan siber saldırıların arkasında İsrail’in olduğu biliniyor.

Dış Haberler
00:00 - 29/10/2021 Friday
Güncelleme: 01:01 - 29/10/2021 Friday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İsrail ile İran arasında devam eden siber savaşta son hamle Tahran’dan geldi. Kendilerine “Musa’nın Asası” adını veren bir grup İranlı hackerın, İsrail ordusunun verilerini ele geçirdiği ve yüzlerce askerin bilgilerini Darkweb ile Telegram uygulaması üzerinden sızdırdığı ortaya çıktı. İsrail merkezli Ynetnew’un haberine göre sızdırılan dosyalarda, İsrailli askerlerin ait olduğu bölük, görev tanımları, adları, e-posta adresleri, telefon numaraları ve hatta ikametgah adreslerinin bulunduğu kaydedildi.

OPERASYON HARİTALARINI ELE GEÇİRDİLER

Salı günü ele geçirdiği verileri paylaşamaya başlayan İranlı hackerlar, yaptıkları açıklamada İsrail ordusunun “operasyonel haritalarına” erişim sağladıklarını ve yakında İsrailli yetkililerin işledikleri suçları ifşa edeceklerini belirtti.

RÜTBELER VE GÖREV BİLGİLERİ

İsrailli askerlere ait sızan verilerde, İsrail ordusunun yedek gücü ve diğer askeri birimlerine ilişkin, ad, rütbe, görev bilgilerinin olduğu kaydedildi. Yine askere alınmayı bekleyen binlerce İsraillinin detaylı bilgilerinin de bulunduğu görüldü.

SAVUNMA BAKANININ FOTOĞRAFLARI

Verilerin özel bir şirketin ağı üzerinden ele geçirildiği kaydedilirken, belgeler arasında İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’a ait “inek sağma” hareketi yaptığı kare dahil, özel fotoğrafların olduğu da belirtildi.

AKARYAKIT SİSTEMİNE SABOTAJ

Hafta başında, İran’da da akaryakıt sistemi siber saldırıya uğramış ve benzin istasyonları kullanılamaz durama gelmişti. Haaretz gazetesi siber saldırının, İsrail’in İran’da orta sınıfa mensup halkı rejime karşı harekete geçirmek amacıyla uygulamaya başladığı yeni stratejinin bir parçası olduğunu yazmıştı.

#İsrail
#Darkweb
#Telegram
#İran
#Haaretz
2 years ago