|

Kaçış yok!

Mehmetçik ve ÖSO, Afrin dağlarında teröristlerin inlerine girerken milli İHA’lar ise yerleşim yerlerinde hainlerin her hareketini takip ediyor Cinderes sokaklarında cipin üzerindeki topu ateşleyip birliklerimize saldıran PKK’lıların hava harekâtıyla imha edilişi saniye saniye görüntülendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:19 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye’ye saldıran PKK’lıların vurulma anı
Türkiye’ye saldıran PKK’lıların vurulma anı

PKK/PYD/DEAŞ’lı teröristlerin Afrin’den temizlenmesinde güvenlik güçlerinin en büyük yardımcısı olan milli insansız hava araçları, operasyon bölgelerinde 7/24 görüntü kaydediyor. Önceki gün Hacı İskender köyünü alarak Cinderes’e bir adım daha yaklaşan Mehmetçik ve ÖSO’ya, PKK’lı teröristlerin hafif top mermileriyle saldırısı İHA’lar tarafından saniye saniye kaydedildi. Reyhanlı’ya yönelik havan ve toplu saldırıların da merkezi olan Cinderes sokaklarında teröristler, üzerine 108-120 mm’lik top namlusu yerleştirilmiş ciplerle dolaşıyor. ‘Safir’ adıyla bilinen İran menşeili araçlar, PKK’lılarca özellikle Cinderes’te sıklıkla kullanılıyor.


TAKİPTEN KAÇAMADILAR

Afrin batısındaki beldenin kenar mahallelerinde çekilen görüntülerde, üzerinde top bulunan özel donanımlı Safir’in etrafında sivil kıyafetli üç terörist görülüyor. Bu sırada, uçaksavar yüklü bir araç da teröristlerin yanına yaklaşıp kısa süre bekledikten sonra buradan ayrılıyor. Teröristler, Safir’i Türkiye topraklarını hedef alacak şekilde konuşlandırdıktan sonra atış ayarı yapıyor. Hedef gözeterek atış yapan teröristler, bulundukları bölgeden hızlıca uzaklaşıyor. İHA tarafından adım adım takip edilen teröristler bir süre sonra PKK/PYD’ye ait örgüt karargahına ulaşıyor.


LASTİK İŞE YARAMADI

Cinderes’teki örgüt karargahına ulaşan teröristlerin, İHA’ların görüntü almasını engellemek için lastik yakması dikkat çekiyor. İHA’lar tarafından adım adım takip edilen ve görüntülenen teröristlerin saldırı sonrası saklandıkları karargah, TSK tarafından nokta atışıyla tam isabetle havaya uçuruluyor. İmha edilen noktada öldürülen PKK’lı sayısının 10’un üzerinde olduğu belirtiliyor. PKK’lı teröristler, Zeytin Dalı Harekâtı başladığından beri Hatay ve Kilis’te sivil yerleşim yerlerine 98 roket ve havanla saldırı düzenlemiş, bu saldırılarda 2’si Suriyeli 7 sivil hayatını kaybetmiş, 113 kişi de yaralanmıştı.

  • Saldıramadan avlandılar
  • Irak’ın kuzeyindeki Sinath-Haftanin bölgesinda sınırdaki karakollara saldırı hazırlığı yapan bir grup terörist bölgede keşif yapan İHA’lara yakalandı. Hemen alarm durumuna geçen savaş uçakları teröristleri ve onlara ait 16 hedefi imha etti.


#Afrin
#TSK
#PKK
6 yıl önce